Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Dutch Grand Prix: een steeds jonger en steeds vrouwelijker publiek

De Dutch Grand Prix: een steeds jonger en steeds vrouwelijker publiek

“Lando, Lando”: Er klinkt geschreeuw en geschreeuw vanaf de tribunes als de Britse coureur Lando Norris voorbij komt, Charles Leclerc op zijn scooter door jonge fans door de paddock wordt achtervolgd en Max Verstappen een pauze neemt met de kinderen of twee kinderen allemaal samen . In het rood gekleed en wachtend voor de Ferrari-stand… De Formule 1 heeft zijn nieuwe publiek gevonden.

“Vroeger stapten coureurs in hun auto en gingen racen”, legt Jean-Michel Tibi uit, al meer dan 30 jaar Formule 1-fotograaf en bij elke race aanwezig. Nu zijn het niet alleen goede piloten, maar zijn ze ook sterren op sociale media geworden.. Bovendien zijn jongens als Charles Leclerc, Lando Norris, Pierre Gasly of zelfs Max Verstappen erg jong en enigszins knap, wat erg populair is bij de fans.

“Het is waar dat het publiek hier heel jong is en erg onder de indruk, de meesten van hen zijn Max Verstappen”, vervolgt de Nederlandse journalist Hank Roenhart. “Max is een held voor alle jongeren van het land. Kijk maar eens naar het aantal T-shirts en hoeden die de kinderen en jonge vrouwen hier in Zandvoort dragen.”

De piepjonge fans wachten buiten de ingang van het Nederlandse Grand Prix-circuit

Credit: Frédéric Viel

De serie “Driving to Survive” heeft een nieuw publiek aangetrokken

Op de tribunes waar Oranjetij, het ‘Oranje Leger’ sinds vrijdag 25 augustus getuige is ter gelegenheid van de tests voor de eerste Grand Prix, worden veel kinderen vergezeld door hun ouders. “We zijn in juli al naar België geweest en we konden dit evenement niet missen”, zegt Rod, die twee kinderen heeft van 7 en 9 jaar. “Al vanaf jonge leeftijd kijken ze F1 en halen ze ook Netflix-series in toegewijd aan deze sport.

READ  Eerste doelpunt in Nederland door Georgi Mihajlovic

Chauffeurs die zeer aanwezig zijn op sociale netwerken, de serie “Driving for Survival” die een nieuw publiek veroverde: de verjonging en feminisering van het Formule 1-publiek is nu met het blote oog zichtbaar op de circuits, een situatie die het publiek, de Amerikaanse eigenaren, bevalt van de Formule 1, die willen dat deze sport vooral een open zicht voor iedereen is.

Twee jonge Ferrari-supporters bij de Grand Prix van Nederland

Twee jonge Ferrari-supporters bij de Grand Prix van Nederland

Credit: Frédéric Viel

Redactie raadt aan

Nieuws van de RTL-redactie in je mailbox.

Schrijf u via uw RTL-account in op de nieuwsbrief van RTL Informatie en volg dagelijks al het nieuws