De Belgen in het buitenland: Vertonghen en Benfica beginnen met uitzege, topscorer van Vertesijn met PSV Eindhoven in Supercopa.

Jan Vertonghen en Benfica begonnen met uitoverwinning

Jan Vertonghen speelde zaterdag een volledige wedstrijd voor Benfica, die een nieuw seizoen in La Liga begon met een 1-2-zege op Moreirense. Het eindresultaat stond al na een half uur in de recorder. Lucas Verisimut (19) en Gian-Luca Waldschmidt (19) bezorgden Benfica een 0-2-voorsprong. Rafael Martins (30) houdt de spanning hoog.

Leicester klopt Manchester City en wint de eerste Community Shield

Zoals in dit andere artikel wordt beschreven, won Leicester de Community Shield, de trofee waarmee de Engelse kampioen traditioneel aan het begin van het seizoen tegen de winnaar van de FA Cup van zaterdag was, met een 1-0 overwinning op Manchester City. Kelechi Iheanacho scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafschop (89). Yuri Tillmans was de enige Belg op het veld. Rode Duivel speelde 72 minuten.

PSV Eindhoven corrigeert Ajax met doelpunt van Vertisen in de supermarkt

PSV Eindhoven heeft de Nederlandse Super Cup gewonnen door Ajax Amsterdam zaterdag met 0-4 te verslaan in de Johan Cruijff Arena. En Jorbe Vertisen maakte het derde doelpunt voor PSV Eindhoven. PSV Eindhoven was in de eerste helft al aan de aftrap gekomen dankzij twee doelpunten van Noni Madueki (29e en 29e). De verdrijving van Nicholas Tagliafico (40) bemoeilijkte de missie van de Ajaciden verder. Ferzen ging naar de pauze in plaats van Eran Zahavi. En in de 76e minuut scoorde de 20-jarige jonge Belgische spits een rechtstreeks schot vanaf de rechterkant na een poging aan de rechterkant en een twee met Cody Jacko. Mario Gotze (89) besliste de stand met een score van 0-4.

READ  Manchester City verslaat Everton in de tweede helft en Chelsea presteert goed

Dit is de 12e overwinning van PSV Eindhoven in de Nederlandse Super Cup, ook wel Johan Cruyff Schaal genoemd, waarin de toernooiwinnaar traditioneel aan het begin van het seizoen tegenover de bekerwinnaar staat. Nadat Ajax vorig jaar de dubbel behaalde, werd PSV Eindhoven, dat als tweede eindigde in het toernooi, geselecteerd als kanshebbers voor de editie 2021.