Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Football Ligue 1 – TV: Canal + betaalde 68 miljoen voor Ligue 1!

Enkele maanden nadat op Canal+ het einde van de Franse Ligue 1 werd aangekondigd, zendt de groepszender Bolloré zaterdagavond de wedstrijd Troyes-PSG uit op C+ Sport. En om de uitspraak van de rechtbank te respecteren, tekende Maxime Saade een cheque van 68 miljoen euro aan Vincent Labron.

Op 11 juni, nadat de Professional Football League aankondigde dat Amazon 80% van de rechten had teruggenomen om de Franse Ligue 1 op televisie uit te zenden, uitte het management van Channel + zijn verontwaardiging. Na het mislukken van de Mediapro-selectie in 2018 betreurde Canal+ de beslissing van de Professional Football League (LFP) om het voorstel van Amazon vandaag te handhaven ten koste van zijn historische partners CANAL+ en beIN Sports. Bijgevolg zal Canal + Ligue 1 niet uitzenden”, aldus de zender onder leiding van Maxime Saada. Maar wat de C+-chef niet wist, was dat het recht zou eindigen als hij zijn opties niet aan hem overlaat, beval de rechtbank van Nanterre afgelopen donderdag de productie en uitzending van twee Ligue 1-wedstrijden per dag betaald aan BeInSports Als onderdeel van een contract tussen de twee methoden.

Daarom worden deze twee wedstrijden vanaf het toernooi dagelijks uitgezonden op C+ Sport, te beginnen dit weekend met Troyes-PSG en Metz-Lille. Maar in de nasleep van deze rechterlijke uitspraak moest Maxime Saade ook zijn chequeboekje tevoorschijn halen, omdat hij de eerste contractdeadline met de Beroepsvoetbalbond, die 68 miljoen euro inclusief belastingen bedraagt, moest afrekenen. Canal + heeft deze langverwachte batch naar Ligue 1-clubs gestuurd, maar het moet gezegd worden dat het Bolloré-collectief alle interesse heeft om dit te doen. In feite stelde de rechtbank een bedrag van € 1 miljoen vast voor elke dag vertraging in de schadevergoeding die de omroeporganisatie zou moeten betalen als hij niet zou voldoen.

READ  Griekse verbinding met Roland-Garros