Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikanen herwinnen de Ryder Cup

De Amerikanen herwinnen de Ryder Cup

Onder leiding van een nieuwe, getalenteerde en ongebreidelde generatie wonnen de Verenigde Staten de Ryder Cup voor de 27e keer in hun geschiedenis, waarbij ze zondag de trofee van Europese veteranen in Whistling Streets in Wisconsin pakten.

In de 11-5-run na de eerste twee dagen die waren gewijd aan evenementen met tweeën (vier en vier ballen), hadden de Amerikanen slechts 3,5 punten te verzamelen in twaalf singles om te worden gekroond. Ze huiverden niet in het gezicht van Europeanen die gedoemd waren tot een prestatie die ongekend is in de geschiedenis van de competitie die zal wachten: een vertraging van zes punten bij de start van de laatste ronde.

Dat laatste lukte niet, want de Verenigde Staten lieten zich nooit verleiden, met de steun van zo’n 40.000 aanhangers in het samensmelten op het pad dat tussen de kliffen en heuvels langs Lake Michigan ligt. Als icoon was het Colin Morikawa die op 14,5 een beslissend half punt scoorde en de zaak mocht sluiten. Zijn birdie op N.17, na een uitzonderlijke rit die hij enkele centimeters van de pit naderde, was beslissend en eindigde met de Noor Victor Hovland.