Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ligue 1: Monaco laat Clermont vallen, Metz verlaat de rode zone

Monaco verdreef Clermont (3-1) zondag in de Auvergne tijdens de frustrerende achtste dag van de Ligue 1 voor Rennes, die stopte in Bordeaux (1-1), en vol hoop was voor Metz, buiten de rode zone na hun eerste Ligue 1 win. voet. het klaslokaal.

Monaco klopte Clermont (3-1) zondag in Auvergne tijdens de frustrerende achtste dag van de Ligue 1 voor Rennes, die stopte in Bordeaux (1-1), en was vol hoop voor Metz, buiten de rode zone na hun eerste Ligue 1 winnen. het klaslokaal.

Achter Marseille, tweede voor Paris Saint-Germain, dat zondagavond Lens ontvangt in de Vélodrome, is het klassement nog steeds krap: slechts drie punten scheiden de derde, Nice (die op 27 oktober een rematch heeft tegen OM), van de twaalfde , Straatsburg.

Monaco maakt deel uit van deze groep die strijdt om Europese plaatsen, een ambitie die werd versterkt door hun succes dat terugkeerde uit Clermont, vier dagen nadat ze Saint-Etienne met dezelfde score hadden verslagen.

The Rock, met minstens één doelpunt per wedstrijd, viel terug naar zijn mislukkingen in Gabriel Monpied en viel snel onder de lokale spits Mohamed Bayo (7e). Maar dankzij kapitein Wissam Ben Yedder (26), zijn aanvallende partner Kevin Voland (48) en de jonge Sofiane Diop (90+1) keerde hij de situatie om.

Aanvallend, maar soms onnauwkeurig, had rookie Clermont een zware week na de 6-0 klap die hij woensdag in Rennes kreeg. Het bezet de vijftiende plaats, twee punten achter Bordeaux.

– ‘Grote teleurstelling’ voor Ren –

Met een stormloop thuis werd Girondins Rennes (1-1) gedwarsboomd door een remise van centrale verdediger Mixer en ontzegde de bezoekers hun eerste uitoverwinning in de competitie.

READ  Wat is de nieuwe Olympische discipline?

“Als je een wedstrijd als deze uitspeelt, schiet je 21 op doel, creëer je tien kansen en vertrek je met slechts één punt, dat is een enorme teleurstelling”, zei Rennes-coach Bruno.

De vreugde van Reims-spits Hugo Eketek (D), na zijn doelpunt tegen Nantes, tijdens de achtste speeldag van Ligue 1 Ligue 1, 26 september 2021 in Stade Auguste Delaon.

Denis Charlet – Agence France-Presse

Na hun kaart tegen Claremont sloten de Britten de week gemengd af, voordat ze aan een nieuwe volle reis begonnen: donderdag een reis naar Nederland om Vitesse Arnhem te ontmoeten in de European Conference League, dan een welkom in Paris Saint-Germain voor een week in de competitie .

De Reds en Blacks zullen troost vinden in de efficiëntie van hun rijzende speler Gaëtan Laborde, de nieuwe scorer. De voormalige Montpellierin, die in Bordeaux trainde, stond samen met Niswa Amin Guerry bovenaan de ranglijst van pyrotechniek met vijf prestaties.

In het klassement staat Stade Rennes dertiende met negen punten, twee punten achter Bordeaux en is de zestiende nog gespeend van een thuiszege.

– Engelen van het podium –

Integendeel, Reims slaagde er uiteindelijk in om te winnen voor zijn fans, tegen een team van Nantes (3-1) en toch arriveerde hij met de wind in de rug, weggeblazen door twee opeenvolgende successen.

Het team van Oscar Garcia ontweek een regelrechte dubbel van de jonge Hugo Eketek (72e 78e), die minder dan een minuut voor zijn eerste doelpunt speelde.

Anjou-middenvelder Thomas Mangani maakt gelijk (1-1) met een penalty tegen Troyes, tijdens de achtste speeldag van de Franse Ligue 1 26 september 2021 in het Stade de l'Aube

Anjou-middenvelder Thomas Mangani maakt gelijk (1-1) met een penalty tegen Troyes, tijdens de achtste speeldag van de Franse Ligue 1 26 september 2021 in het Stade de l’Aube

Francois Nassimbini – Agence France-Presse

Rémois en Nantais staan ​​nu nek aan nek in het klassement met tien punten, één punt achterstand op Lille, die hen als negende aanvoert.

READ  Patrick Vajda hervat werk voor vier jaar

Op het podium aan het begin van het weekend zakte Angers naar de vierde plaats na hun gelukkige gelijkspel in Troyes (1-1).

De organisatie van Shanghai maakte in de tweede helft onder leiding van een snelle lijn de gelijkmaker van Thomas Mangani vanaf de penaltystip. Men geloofde dat de Trojanen in de laatste minuten de voorsprong heroverden, maar het doelpunt werd afgelast na lange onderhandelingen en hun toevlucht tot video-assistentie. Verdediger Jimmy Girodon werd uit woede gediskwalificeerd voor het protest.

In een slecht beoordeelde schok heroverde Metz een waardevolle overwinning van Brest (2-1), zijn eerste van het seizoen. Het ontslag kwam van rechts, Fabian Senturns, topscorer, twintig minuten voor het laatste fluitsignaal.

Nu op de achttiende plaats, in de sprongpositie, kwam Messines uit de rode zone ten koste van Brest, met een voorlaatste één punt voorsprong op Saint-Etienne.

AFP / Parijs (AFP) / © 2021 AFP