Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De alomtegenwoordige terriër, de duizelige helmstok…topt en flopt

De alomtegenwoordige terriër, de duizelige helmstok…topt en flopt

Martin Terrier was doorslaggevend, in tegenstelling tot Amine Harit die in Roisson Park werd gewist.
AFP/Damien Meyer/AFP/Damien Meyer

Stade Rennes won zonder kleerscheuren van Olympique Marseille (2-0). Net als bij de Olympische aanval ontbreekt het aan aanvalsideeën.

Bovenkanten

Jahhar was betrokken bij beide doelpunten van Rennes

Martin Terrier verhoogde de aanvallen aan zijn linkerkant en legde Jonathan Klaus een boete op. Hij probeerde veel, soms tevergeefs (hij won 30% van de duels), maar het ontbrak hem niet aan initiatief, zoals zijn beslissende doorbraak (21) die de score opende voor Rennes. Het ligt ook aan de oorsprong van de oversteek.”Besluitvol» Voor Trovert, die de strafschop van Rennes veroorzaakte (77). Hij heeft uiteindelijk een grote bijdrage geleverd aan de overwinning van Rennes zondag.

Borigod zit midden in het spel

Na een staande ovatie in de eerste helft was de aanvoerder van Rennes deze zondag overal aanwezig. In het hart van Brittons spel ontbrak het hem soms aan technische precisie, maar hij vergat het essentiële niet: beslissend zijn bij het laatste signaal. Hij toonde kalmte in de strafschop van Rennes aan het einde van de wedstrijd (78e) en misleidde Pau Lopez.

Mete, een fout verpestte zijn indrukwekkende wedstrijd

Amine Al-Jouiri zal last hebben van nachtmerries. De centrale verdediger van Marseille, die naast Chancel Mbemba startte, was zondag meer dan beslissend. Net als twee uitstekende comebacks in de tweede helft (53, 57), was hij uitstekend in het duel (8/10 gewonnen), voordat hij een penalty veroorzaakte, na een heel licht contact met Adrien Truvert. Hij was ook erg goed in het herstarten (61/66 succesvolle passes). Over het geheel genomen was het een zeer bemoedigende wedstrijd voor de 22-jarige Fransman.

READ  Duo Maenhaut/Geurt plaatst zich voor Olympische Spelen Parijs, Plasschaert nog in vorm

Hij flopt

Vrijheid verloren

De Marokkaanse spits zakte zondag bewusteloos in elkaar in Roazon Park. Hij was redelijk succesvol in het passeren (25/28 succesvol afgerond), probeerde bijna niets in deze ontmoeting, verloor vijf van zijn negen duels en slaagde er slechts in één kleine voorzet uit drie pogingen te behalen. Hij maakte een reeks slechte keuzes en kon zijn voormalige teamgenoot uit Marseille, Steve Mandanda, geen zorgen maken.

Om is fysiek vermoeiend

In hun vierde wedstrijd in elf dagen, en hun tweede van de week na hun nederlaag tegen Villarreal donderdag – zonder uiteindelijk gevolgen – leken de Olympiërs bijzonder verontrust in deze ontmoeting. Aan het einde van de wedstrijd liet Marseille de druk volledig varen.

Het einde van de serie door Jean-Louis Gasset

De Marseille-coach, die medio februari arriveerde na een mislukking in de Africa Cup of Nations met Ivoorkust, heeft met Marseille drie Ligue 1-overwinningen behouden. Hij verloor zondag voor het eerst in de competitie, een paar dagen nadat hij werd verslagen door Villarreal (1-3). De wapenstilstand zal de Marseille-groep ten goede komen.