Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De afsluiting van de 12e editie van het World Windsurfing Championship in Dakhla: Ali Bakali behaalt de vierde plaats

De afsluiting van de 12e editie van het World Windsurfing Championship in Dakhla: Ali Bakali behaalt de vierde plaats

“Voor ons is het belangrijkste om de regio Dakhla-Oued Eddahab internationaal helderder te maken. Dankzij dit evenement kon Dakhla opstijgen en op de kaart verschijnen van grote windsurfevenementen in de wereld.”

De 12e editie van Kroonprins Moulay El Hassan’s World Windsurfing Championship 2022, georganiseerd door de Dakhla Lagoon Association en de Global Windsurfing Association (GKA), werd zaterdag afgesloten met een algemeen bericht van tevredenheid van de deelnemers en organisatoren van dit evenement, dat inmiddels een niet te missen evenement voor boardsportliefhebbers over de hele wereld.
Deze etappe werd afgesloten met een prijsuitreiking voor de winnaars in de verschillende categorieën van deze competitie, waarbij het prijzengeld $ 25.000 bedroeg.
Bij de heren werd de titel gewonnen door de Australiër James Carew, de titelverdediger, voor de Braziliaan Sebastian Ribeiro (tweede). De Spanjaard Macho Lopez werd derde, terwijl de Marokkaan Mohamed Ali Bakkali vierde werd.
Deze laatste verloor in de “mini-finale” van de Spanjaard met 14,76 punten, tegen 16,23 punten. De Marokkaan Al Sheraei plaatste zich voor de vierde ronde na de Braziliaan Pedro Matos te verslaan met een score van 14,23 tot 13,50 punten.
Bij de vrouwen klom de Franse Capucine Delanoy naar de top van het podium, voor de Canadese Frances Kelly. Het brons ging naar Johanna Catarina Eden uit Zweden, terwijl de Braziliaanse Zoe Bazil vierde werd. “Deze versie vond plaats in ongebruikelijke natuurlijke omstandigheden met veel wind en golven. De competitie was op een zeer hoog niveau”, zegt Leila Awashi, voorzitter van de Dakhla Lagoon Association for the Development of Sports and Cultural Activities en initiatiefnemer hiervan. evenement.
“Voor ons is het belangrijkste om de regio Dakhla-Oued Eddahab op internationaal niveau helderder te maken. Door dit evenement kon Dakhla opstijgen en op de kaart verschijnen van grote windsurfevenementen in de wereld, waarbij werd benadrukt dat de internationale rijders die naar Dakhla kwamen, waren verbaasd over de schoonheid van de stad en haar mogelijkheden.” Ze wees erop dat het meest opvallende kenmerk van deze etappe de opmerkelijke prestatie is van de Marokkaan Mohamed Ali Bakkali, de vierde plaats in de wereld, en merkte op dat dit een “historische prestatie” is in de annalen van het Marokkaanse windsurfen.
“Deze prestatie is een bron van trots voor de Marokkaanse sport,” zei ze, en vond het passend om de jonge Marokkaanse ruiters te ondersteunen om deel te nemen aan de verschillende fasen van de Wereldkampioenschappen windsurfen.
Van zijn kant bevestigde de consul-generaal van de staat Gambia in Dakhla Othman Bagi dat Dakhla ongetwijfeld een wereldwijde bestemming voor kitesurfen is geworden, waarbij hij opmerkt dat deze stad nog steeds schittert op verschillende gebieden, waaronder sport, toerisme, visserij en landbouw. “Het is een hernieuwde eer om deel te nemen aan de evenementen die plaatsvinden in Dakhla, in het bijzonder de Surf World Cup”, benadrukte hij in een soortgelijke verklaring, eraan toevoegend dat “onze aanwezigheid hier getuigt van de broederlijke betrekkingen die het Koninkrijk Marokko en de populaire Republiek Gambia.”
Dit sportevenement, dat werd gehouden onder het beschermheerschap van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, werd bijgewoond door niet minder dan 54 atleten van verschillende nationaliteiten. Naast Marokko vertegenwoordigden ze Frankrijk, Australië, Zwitserland, Spanje, Brazilië, Canada, de VS, Nederland, Kaapverdië, Zuid-Afrika, Duitsland en het eiland Réunion.

READ  WereldSBK