Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Davis Cup | Positieve noot in de nieuwsbrief van Alexis Galarneau

Alexis Gallarno droomt al heel lang van dit moment. De Davis Cup is ’s werelds beroemdste teamtennisevenement. Hij vertegenwoordigde daar niet alleen Canada, maar maakte ook zijn stempel. De student heeft geleerd en hoopt dat hij op een dag de ervaring goed zal kunnen gebruiken.

Geplaatst om 7:00 uur

Nicholas Richard

Nicholas Richard
Journalistiek

Ondanks het verlies van Canada voor Nederland als gevolg van lockdown in de Davis Cup-kwalificatieronde van vorige week, is Alexis Gallarno volledig tevreden met zijn ervaring. Vooral omdat hij in het enkelspel, de eerste van het toernooi, bijna voor een verrassing zorgde.

Vanaf het begin stond hij tegenover de 47e gerangschikte Nederlandse boetiek Van de ZandschulpEn de wereldwijde ranglijst. Gallarno, recent afgestudeerd aan de universiteit, is 328 jaar oudEn de wereldwijd. Desalniettemin vocht Lavallois goed en verloor de vlag in twee sets van 7-5 en 7-6. Wie weet wat er zou zijn gebeurd als Canada het eerste duel had uitgevochten…

“Het was mijn eerste Davis Cup-wedstrijd, dus het was normaal om gespannen en koortsig te zijn. Ik was natuurlijk opgewonden, maar ik denk dat ik het goed heb aangepakt”, legt de 23-jarige uit, die momenteel op trainingskamp in Montenegro is. .

Gallarno presteerde goed en kwam dicht bij het verslaan van zijn tegenstander in dit omstreden duel op gravel. Het zal een kwestie van details zijn. “Ik was op een missie. Ik was een beetje teleurgesteld aan het einde van de wedstrijd, want er waren nog vier of vijf punten waar hij het goed deed en waar ik hoopte te profiteren van een aantal goede winsten om me een kans te geven om de overhand.”

READ  Euro 2022 Dames: Stephanie Frappart geselecteerd uit 13 scheidsrechters

Ondanks alles weet Quebec dat het een vuurdoop was en dat Canada de underdog was in dit duel. Zijn doel was om van elk moment ervaring op te doen, te genieten en te verbeteren. Volgens hem is de missie geslaagd.

Als ik mijn ervaring zou moeten beoordelen, zou het een A + zijn. Ik had niet kunnen wensen dat het op persoonlijk vlak beter was geweest, denk ik. Inderdaad, het feit van de gameplay is uitzonderlijk.

Alexis Gallarno

zoals op de universiteit

Van 2016 tot 2021 speelde Alexis Gallarno voor North Carolina State University Wolfpack. Ook aanwezig waren college quarterbacks Russell Wilson en Philip Rivers, NFL-grootheden.

In de NCAA is een teamconcept essentieel. Een week lang had hij zin om opnieuw te beleven wat hij had meegemaakt tijdens zijn vijf seizoenen op de universiteit. Teamgenoten Bryden Schnorr, Peter Polanski en Stephen Days en coach Frank Dancivic waren uitstekende docenten en een grote bron van motivatie.

“Ze hielpen me niet overweldigd te raken door emoties en in het moment te leven”, zei hij.

Bovendien kwam deze chemie ook buiten het veld tot uiting: “Ik had de indruk dat het broers waren. We hebben altijd veel gelachen, vooral tijdens het avondeten. We konden het allemaal heel goed met elkaar vinden en die chemie is zeldzaam, denk ik.”

zoals een droom

Ondanks de nederlaag voelde Gallarno zich bevoorrecht om deel te kunnen nemen aan de Davis Cup, een legendarische competitie, opgericht in 1900, waar tennissers lang van droomden.

De inwoner van Laval was aanwezig tijdens de Davis Cup in Montreal in september 2012. Hij woonde de duels tussen Canada en Zuid-Afrika bij met zijn zeer goede vriend Felix Auger-Aliassime. Toen kreeg hij de kans om Milos Raonic de kleuren van zijn land te zien verdedigen. Minder dan 10 jaar later was het zijn beurt om te schitteren in Maple Leaf.

virale start

Alexis Galarneau’s eerste Davis Cup-ervaring zal ook belangrijk blijven vanwege zijn start.

Tijdens de laatste dag van de wedstrijd moest hij twee keer het veld omcirkelen, shirtless, met tekeningen op zijn lichaam, in Nederlandse klompen terwijl hij de enorme Canadese vlag als zijn mantel aantrok. De fans vroegen niet veel wat leidde tot hun uitbraak in de wedstrijd, waarbij Gallarno haar twee ronden maakte onder applaus en gejuich van de toeschouwers.

De video verspreidde zich snel op sociale media.

“Eerst moest ik alleen naar de zee omdat we niet ver weg waren. Ik moest een lekker koud bad nemen, maar uiteindelijk was het erg koud en was het geen tijd om ziek te worden.”

Dus ging het snel: “Op de laatste dag van de wedstrijd, Steven [Diez] Hij zei dat ik de Nederlandse klompen moest brengen die we op de club hadden gekregen. Dus ik was er zeker van dat het een begin was. Dus toen bekend werd dat de vijfde wedstrijd, die ik moest spelen, niet zou worden gespeeld, begonnen de jongens de ene aanwijzing na de andere te geven. Ik wilde een bod doen. »

Gallarno is niet de meest expressieve of spraakzame speler, maar de droom komt niet elke dag uit. Dus besloot hij de ervaring ten volle te beleven. Hij is nu afgestudeerd aan de Davis Cup.

READ  OM boycot LIVE: een nieuwe zakelijke bijeenkomst in 15 dagen ... Labrune roept "dringende noodzaak" op