Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Courtney Sarlault en het najagen van de Olympische droom

Twintig vrouwen en 20 mannen zullen hard werken op het ijs in de Maurice Richards Arena om een ​​positie in de Canadese delegatie in te vullen. Al deze skaters zijn ongeduldig bij het idee om de racegevoeligheden te herontdekken die ze het grootste deel van het seizoen 2020-2021 zijn ontzegd.

Courtney Sarult is een van hen. De 21-jarige New Brunswicker geeft toe dat ze worstelt met wat stress zonder zich daar zorgen over te maken.

Ze zei dat ik zeker meer ervaring heb. De laatste keer dat ik bij dit proces betrokken was, deed ik het voor de lol. Ik had geen hoop dat ik me voor het team zou kwalificeren. Het was een ervaring die me in staat stelde om te leren. Nu is mijn plek bijna gegarandeerd en wil ik heel graag optreden. Er is meer druk dan vier jaar geleden, maar ik reageer goed op druk.

Op 17-jarige leeftijd kon Sarah zich niet kwalificeren voor de Olympische Spelen in Pyeongchang, maar dit jaar is ze vast van plan om haar droom waar te maken.

Daar denk ik altijd aan. Met het jaar dat we net hadden, en bijna al deze training en bijna geen competitie, moesten we ver zoeken om onszelf te motiveren. En deze keuzes zijn slechts de eerste stap om daar te komen.

Het is moeilijk uit te drukken hoe geweldig het is om mijn land te vertegenwoordigen en mijn potentieel te benutten. Dat is wat ik wil, ik train hard om naar de Olympische Spelen te gaan en mezelf te bewijzen dat ik kan concurreren met de beste schaatsers ter wereld. Het wordt heel bijzonder en ik hoop er te komen.

Citaat van:Courtney Sarult

De dochter van voormalig Montreal Canadiens-speler Yves Sarlault is door de jaren heen gegroeid. Tijdens het WK van afgelopen voorjaar, in Dordrecht, eindigde ze als tweede in het algemeen klassement, mede dankzij een zilveren medaille op de 1500m. De afwezigheid van Aziaten in dit geval opende de deur waardoor ze op hetzelfde niveau binnenkwam.

READ  Esp. : Real Madrid loopt nog steeds achterop

Je me sentais forte et bien préparée, meer je n’avais pas fait de course en plus d’un an et j’ignorais si mes rivales allaient bonnes parce que les Européennes avaient eu la chance de participer à des compétitions léré Jonge vrouw. Ik was ondanks alles zelfverzekerd en wilde mijn best doen om op het hoogste niveau te zijn. Het is gelukt en mijn persoonlijke zelfvertrouwen is toegenomen. Maar ik eis altijd meer van mezelf. Dit is nog maar het begin en ik moet aan de top blijven. Er komen is één ding, maar er blijven is iets heel anders.

Dus ze doet haar huiswerk ijverig om vooruitgang te blijven boeken en haar doelen te bereiken. Er is geen manier om dingen als vanzelfsprekend aan te nemen.

Ik wil eerst mijn plaats in het team veiligstellen. Ik vind mijn rol belangrijk en heb hoge verwachtingen, zoals alle skaters, denk ik. Ik wil ook goede races rijden. Ik moet eraan werken om mijn beslissing te nemen. Het is goed om races te winnen, maar het is beter om het op de juiste manier te doen, om jezelf kalm en ontspannen te houden. Ik ben een vechter, maar vechten is niet altijd leuk. Ik moet de juiste dingen doen en slim zijn. Ik probeer mezelf hierin te verbeteren.

Stephen Dubois sneller dan ooit

Stephen Dubois is opnieuw verheugd met de terugkeer van de competitie.

Ik ben opgewonden dat we veel races op training doen. En zelfs als we in goede vorm zijn, komen de jongens ons uitdagen en het worden spannende races.

Met een nieuwe aanpak nadert het het seizoen, dat eind oktober van start gaat in China en Japan en in november stopt in Hongarije en Nederland. Hij wil zich specifiek richten op de 500 meter.

Selecteer mijn oefeningen enigszins aangepast. Ik denk dat ik op alle afstanden kan schitteren, maar ik heb erg veel zin in de 500 meter dit jaar. Ik kan snel gaan, ik had vanmorgen (dinsdag) mijn persoonlijke beste resultaten en nog steeds vier dagen verbetering.

De Terrebonne-schaatser is verheugd om terug te keren naar het niveau waarmee hij in het seizoen 2019-20 de 500 meter op de Wereldbeker van Dresden kon winnen. Dubois is van plan om de komende maanden meer individuele gouden medailles aan zijn record toe te voegen.

De 24-jarige hoopt ook zijn eerste Olympische kwalificatie veilig te stellen.

Kortom, in mijn laatste Olympische keuzes had ik daar niet echt een baan. Dit jaar heb ik het gevoel dat ik meer van mijn plek in de groep heb, dus het wordt leuk.

Citaat van:Stephen Dubois

Hier is een extra stimulans voor degenen die afgelopen voorjaar hongerig bleven tijdens de Wereldkampioenschappen en van plan zijn om op nieuwe fundamenten voort te bouwen.