Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BMX. Sylvain Andre wil na het falen op de Olympische Spelen revanche nemen op het wereldkampioenschap

Vijftien dagen na zijn terugkeer in Frankrijk is de Vaucluse-renner nog steeds betrokken. “Ten minste 50% van mij is blij dat ik een finale op de Olympische Spelen heb gehaald en 50% herinnert me eraan dat de vierde de plaats van de ‘huddler’ is.

En race-omstandigheden temperen dat gevoel niet! “Deze race zal nog een tijdje in mijn hoofd blijven. Als we de laatste 10 keer doen, sta ik vijf keer of meer op het podium. Ik zal een goede start maken, maar met Joris Dudet zullen we Hij zorgde voor veel gepraat. Ik had moeite om hem te bellen, maar als hij het anders had kunnen doen, had hij het anders gedaan. Ik ben uiteindelijk vertrokken, drie meter achter iedereen, en werd uiteindelijk vierde, dat is vervelend.”

‘Het voelt goed om je gesteund te voelen’

De BMX Cavaillon-rijder zal noodzakelijkerwijs een bittere herinnering houden aan zijn eerste Olympische Spelen als drager “omdat in het algemeen 95% van de herinnering het resultaat is, plus we kunnen, gezien de gezonde context, niet putten uit andere sporten behalve de bmx freestyle die we hebben gepromoot. Nu leg ik de dingen goed bij degenen die dicht bij me staan. Of ik nu als eerste, derde of vierde eindig, ik ben nog steeds dezelfde persoon.’

Wat de regerend drievoudig kampioen van Frankrijk in ieder geval een glimlach bezorgt, is dat op donderdag-vrijdagavond veel BMX-fans wakker werden voor de finale waar drie Fransen op de grid stonden. “Bij mijn terugkeer kreeg ik veel te horen, het is goed om me gesteund te voelen. Het verlicht.”

READ  Sergio Agüero komt eraan, deze Coman-baan vliegt weg?

De finale zal me altijd bijblijven.

In ieder geval heeft het Franse nationale team “afschuwelijk van het scenario van de finale” niet per se tijd om erover na te denken en is niet slecht meer. Want in Papendaal (Nederland) doemt nu al het wereldkampioenschap op waar staf en piloten op verzoek van de piloot van Vaucluse zullen debriefen om dat niet te doen in de nasleep van de massale teleurstelling. “Gezien het Franse wielerrecord, dat bijna nul is, hoop ik dat er niet te veel impact om ons heen zal zijn.”

Ondertussen is het op de Nederlandse baan geen olympische inhaalsessie.

Vierde wereldmedaille op rij in het verschiet

“De finale zal altijd voor mij zijn. Deze toernooien zijn iets anders. Ze zullen geen Olympische medaille vervangen. Waar het mij om gaat is winnen. Dat is geen claim, wereldmedailles die ik al heb (zilver in 2017, goud in 2018, brons in 2019, noot van de redactie. Nieuwe titel Op deze legendarische locatie zal hij een mondje hebben.”

Als Sylvain Andre nu zijn vierde opeenvolgende wereldmedaille wint, zal hij ook niet selectief zijn. “Vooral omdat ik niet zeker weet of de piloot dat ook echt besefte.”

Nog een reden om watts te sturen.

Slangen zijn altijd van kracht

De traditie vereist dat Sylvain Andre dit weekend niet de enige Voclosian op de startgrid zal zijn. Hij wordt vergezeld door zijn vriend Roman Maheu (Sarian), die ook de finale in Tokio bereikte.

Onder de vrouwen zijn Valrician Manon Valentino, die de Olympische Spelen voortijdig verliet (kwartfinales), en Pernos Tessa Martinez, die in juli een bronzen medaille in Europa won na haar tijdtest zilveren medaille en overwinning in Frankrijk. De U-23 World Cup in Verona in mei zullen hun kansen spelen.

READ  Tv-rechten: beIN Sports wil verzoening in Ligue 1