Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus: gevangenisstraf duurt tot 2 maart in Nederland

Coronavirus: gevangenisstraf duurt tot 2 maart in Nederland

AMSTERDAM (Reuters) – De Nederlandse regering maakte dinsdag bekend dat de Nederlandse regering de meeste maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zou verlengen tot 2 maart, uit de vrees dat nieuwe varianten zouden kunnen leiden tot een hervatting van de epidemie.

Mark Rutte vertelde op een persconferentie dat het ondanks het afnemende aantal epidemieën onvermijdelijk was dat de gevangenisstraf in ieder geval tot 2 maart zou duren.

“We gaan naar de derde golf”, voegde hij eraan toe, wijzend op het hoge aantal nieuwe soorten infecties.

De regering heeft nog niet besloten of het bevel tot uitgaansverbod, dat vorige maand werd ingevoerd om rellen uit te lokken, wordt verlengd tot na 10 februari.

Het kabinet Mark Rutte heeft al aangekondigd dat basisscholen en kinderdagverblijven tot 8 februari weer open mogen.

De heropening van middelbare scholen wordt overwogen, maar zal pas in maart ingaan.

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen maakten dinsdag bekend dat het aantal coronavirusgevallen met 20% is gedaald, met 28.628 meldingen vorige week.

De daling “zou nog groter zijn geweest als er geen nieuwe stammen van het coronavirus de Nederlandse grens waren binnengekomen, vooral de Britse variant”, aldus gezondheidsfunctionarissen in een verklaring.

(Toby Sterling en Stephanie van den Berg; Franse uitgave onder redactie van Camille Reynolds, Jean-Stephen Bros.)

READ  Regelt Nederlandse vluchten op Amsterdam Shiphol Airport