Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MH17-vliegtuigcrash: Nederland brengt Rusland voor op het EVRM

MH17-vliegtuigcrash: Nederland brengt Rusland voor op het EVRM

De Nederlandse regering maakte vrijdag bekend Rusland voor het gerecht te dagen voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Vernietiging van vlucht MH17“, Afgevuurd door een raket op Oekraïne in 2014.

Lees meer >> Vlucht MH17: gesprekken tussen verdachten en Russische functionarissen ontmaskerd

Door de verhuizing probeert de regering een beroep te ondersteunen dat al is ingediend door familieleden van Nederlandse slachtoffers bij de rechtbank in Straatsburg, zei minister van Buitenlandse Zaken Steph Black in een verklaring. Malaysia Airlines Boeing 777, vertrekkend van Amsterdam naar Kuala Lumpur op 17 juli 2014 Het hele vliegtuig werd neergeschoten Met een luchtraket vanaf een Sovjet-ontworpen BUK-oppervlak in het gebied van gewapend conflict met pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Iedereen aan boord, waaronder 196 Nederlanders, kwam om het leven.

Beperkt aanbod. 1 voor 2 maanden zonder verplichting

“Gerechtigheid krijgen voor de 298 slachtoffers van de uitbarsting van MH17 zal de hoogste prioriteit van de regering zijn”, zei Black. “Door vandaag deze actie te ondernemen, een zaak aanhangig te maken bij het EHRM en de eisen van de nabestaanden zoveel mogelijk te steunen, komen we dichter bij deze doelstelling”, voegde de minister eraan toe.

In mei 2018 stelde een team van internationale onderzoekers onder leiding van Nederland vast dat het vliegtuig was neergeschoten door een raket vanaf de 53e Russische Anti-Air Force Base in Koersk (zuidwesten). Na deze onthullingen gaven Nederland en Australië, van wie er 38 stierven in de tragedie, Rusland openlijk de schuld van de tragedie. Moskou, dat nog niet heeft gereageerd op de aankondiging van de Nederlandse regering, heeft altijd heftig elke betrokkenheid bij de crash ontkend en Kiev de schuld gegeven.

READ  Het dodental steeg tot 6 met 7 gewonden

“Accepteer je verantwoordelijkheid”

Het gebruik van Nederland is een van de zeldzame voorbeelden van zaken die door een staat bij het EVRM zijn aangespannen. Sinds 1953 zijn slechts 24 van dit type gevallen, bekend als “interstate”, binnengebracht, waarvan tien in Rusland. De meeste verzoekschriften voor de rechtbank waren afkomstig van individuen, namelijk familieleden van 65 Nederlanders die stierven bij de crash in 2018, die Moskou vroegen “zijn verantwoordelijkheid te erkennen” voor de ramp.

Stef Black, die “alle beschikbare en relevante informatie over de vernietiging van Air MH17” zal delen met het Nederlandse EVRM, beloofde dat het verzoek zou verwijzen naar “298 mensen die getroffen zijn door 17 verschillende nationale rassen”. Hij zei dat Nederlandse functionarissen, die “prioriteit zouden blijven geven aan het voortzetten van vergaderingen met Rusland”, het besluit ook zouden rapporteren aan de VN-Veiligheidsraad.

Lees meer >> Vliegtuigcrash MH17: onderzoek geopend in Nederland, geen beschuldigde

De Nederlandse justitie begon in maart Onderzoek van vier verdachten, Russen Sergei Dapinski, Igor Kirkine en Oleg Povladov, evenals de Oekraïense Leonid Kartchenko. Deze vier vooraanstaande pro-Russische separatisten uit Oost-Oekraïne zijn vermoord door het Nederlandse proces en worden vervolgd voor betrokkenheid bij een opzettelijke vliegtuigcrash door het ontmaskeren van het BUK luchtafweerraketsysteem, dat nog niet is geïdentificeerd door iemand die dat niet eerder heeft gedaan. voerde het uit.

Begin juli bespraken de Russen een reeks controversiële grondwetswijzigingen, waarvan er één bepaalde dat de Russische wet prioriteit zou geven aan elk internationaal besluit en dat, als er een conflict was, het laatste niet van toepassing zou zijn. Rusland kan dit amendement gebruiken om een ​​einde te maken aan zijn verplichting om de uitspraken van het EVRM toe te passen, wat voor veel advocaten in Rusland het laatste redmiddel is.

READ  Koningin Maxima met rehabilitatie van Oekraïense soldaten in Nederland


meningen

De beste ter wereld

Onze columnist Sylvain Castle.Uitgegeven door Sylvain Fortress

De wereld

Bruno Tertris, geopolitiek analist, adjunct-directeur van de Stichting voor Strategisch Onderzoek en een senior collega bij het Instituut Montagne.Gepresenteerd door Bruno Tertris

Wetenschap

Frankrijk, Parijs, 10 januari 2020, portret van Stephen Barensky.Geschreven door Stephen Barensky

Digitaal

Geconfronteerd met een ernstig tekort aan halfgeleiders, droomt Europa ervan zijn Europese productiviteit te verdubbelen.Frederick Philox