Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 fouten die we maken als we de wasmachine laten draaien

Het verbruik, het onderhoud van de kleding en de levensduur van onze wasmachine hangen gedeeltelijk af van hoe goed of slecht hij is afgesteld. U kent ongetwijfeld enkele basistips over wasmachines, zoals het goed controleren van de zakken zodat er geen muntjes, haarspelden of papiertjes achterblijven die de trommel kunnen vastzetten en beschadigen, of het binnenstebuiten wassen van kleding om de kleuren te beschermen… maar er zijn nog andere veelgemaakte fouten die we soms over het hoofd zien en die u in de problemen kunnen brengen.

1. Vlekken wassen zonder ze eerst te behandelen

Als we een kledingstuk met een vlek in de wasmachine stoppen zonder het eerst te behandelen, is het waarschijnlijk dat de vlek er nog zit als we het eruit halen. Bovendien kan de hitte bij het drogen van het kledingstuk het meer fixeren.

Hoe dit te voorkomen? Behandel de vlek met een vlekkenverwijderaar of een geconcentreerd wasmiddel voordat u het in de trommel doet en was het kledingstuk vervolgens op de hoogste temperatuur die op het etiket is aangegeven. Overdrijf het niet, want dan kan het krimpen of vervagen.

2. Overladen van de wasmachine

Tijdens het wassen moet de kleding vrij in de trommel kunnen bewegen, zodat de wasmachine zijn mechanische handeling kan verrichten. Als u de trommel te vol stopt, zal de was niet efficiënt zijn.

Zorg ervoor dat er tussen de kleding en de bovenkant van de trommel een handje vrije ruimte is.

3. De kleren niet sorteren

Vaak nemen we alle vuile kleren en doen we ze in de wasmachine door kleren van zeer verschillende kleuren en stoffen te mengen.

READ  In Nederland is een koppel dat uit een "Covid-hotel" ontsnapte, in een vliegtuig gearresteerd.

Scheid op zijn minst de gekleurde kleding van de witte kleding om vervagen te voorkomen. Voor een nog efficiëntere wasbeurt is het raadzaam de kleding in te delen volgens de wastemperatuur die op het etiket wordt aanbevolen: kleding met koud water, kleding die lauw water (30º) nodig heeft en kleding die warm water (60º) nodig heeft.

4. Misbruik van bleekmiddel

Bleekmiddel is een agressief product voor stoffen en voor de wasmachine zelf. Als je het regelmatig gebruikt, zal je kleding sneller bederven.

Gebruik bleekmiddel alleen wanneer het van essentieel belang is de kleding te ontsmetten, een specifieke vlek te verwijderen of de kleding speciaal te bleken.

5.Maak nooit je wasmachine schoon

Het maakt niet uit of uw wasmachine boven- of voorlader is of dat u een was-droogcombinatie hebt. De kans is groot dat zich vuil ophoopt op de elastieken, dat er problemen zijn met het afvoeren van water of dat het wasmiddel niet goed verdeeld wordt.

Van tijd tot tijd moet u de afvoerfilters, de elastieken en de wasmiddelladen schoonmaken. Op die manier zal hij optimaal presteren zonder schade op te lopen en vermijdt u verstoppingen en nare geurtjes.

6. Overdrijven met het centrifugeren

Te veel toeren draaien kan de stoffen van sommige van uw kledingstukken beschadigen.

Gebruik hoge snelheid centrifugeren alleen voor katoenen kledingstukken. Voor gemengde of synthetische stoffen is lichter centrifugeren (maximaal 900 of 1.000 toeren).

7. Leeg het niet snel na het wassen

Als u de kleren na het wassen lang in de trommel laat zitten, is de kans groot dat ze een onaangename vochtige geur krijgen en erg kreukelig worden.

READ  In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

Indien u verwacht niet thuis te zijn wanneer de wasmachine start, kunt u de start van de was uitstellen met de functie voor uitgestelde start die veel modellen nu hebben. Op die manier kunt u de kleding kort na het einde van het programma uittrekken.