Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Corinne Deacon, eindelijk opvolger?

Corinne Deacon, eindelijk opvolger?

Na het WK Dames wordt Sarina Wiegmann, de Nederlandse bondscoach van Engeland, al aangehaald als de toekomstige aanvoerder van Oranje. Corinne Deacon was in 2014 de eerste vrouw die aanvoerder was van een professioneel team.

Wat als de KNVB de regie van haar (mannelijke) selectie aan een vrouw toevertrouwt? Het zal historisch zijn De Telegraaf Er wordt beweerd dat Sarina Wegman een van de coaches zal zijn waar de Nederlandse Voetbalbond zich op richt om Oranje te gaan leiden (als opvolger van Ronald Koeman in de toekomst). Op 53-jarige leeftijd is ze nu een zeer gerespecteerde technicus. En niet alleen om Engeland naar de WK-finale van 2023 te leiden, waar het afgelopen zondag verloor van Spanje.

Wiegmann werkte als assistent-coach voor het reserveteam van Sparta Rotterdam en werd de eerste vrouw ooit die op professioneel niveau in Nederland in een technische staf verscheen. Vervolgens coachte ze in 2017 het nationale damesteam van haar land, om in hetzelfde jaar het Europees Dameskampioenschap te winnen en vervolgens te eindigen in de WK-finale van 2019 tegen de Verenigde Staten. Voordat hij vorig jaar door de Engelse voetbalbond werd gekozen om de Three Lionesses te leiden, met een nieuwe continentale titel op het spel.

De Nederlandse pers vergeet te zeggen dat Corinne Deacon de eerste vrouw is die aanvoerder is van een professioneel herenteam. In de zomer van 2014 nam Clermont Foot Helena Costa in dienst, die het snel opgaf. Deacon werd vervolgens gepromoveerd tot president van dit team en eind 2015 door het tijdschrift France Football uitgeroepen tot beste coach in de Ligue 2, nadat hij als zevende eindigde in het team van Auvergnats. En in augustus 2017 aanvaardde ze de functie van coach van het blauwe team. Wat het harde verhaal betreft, we weten het…

READ  'Hij verdient het niet': de reactie van de Franse Giro op het vertrek van Romain Bardet