Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Compuari wil iets nieuws

Compuari wil iets nieuws

Nantes werd net voor de bel gered, net als de afgelopen seizoenen, en kende opnieuw een zeer gecompliceerd seizoen met drie passerende coaches en een historisch record van thuisnederlagen. Antoine Compouare, die geslaagd is in de onderhoudsmissie, zou het personeelsbestand graag grotendeels vernieuwd zien. Maar de grillen van de transferperiode laten misschien niet veel wasgoed toe.

“Er zullen veel vertrekken en aankomsten zijn, we moeten erin slagen een rustiger seizoen te hebben, ook al is het hier ingewikkeld.” Met deze woorden sprak de Canarische coach zondagavond over het volgende seizoen na de nederlaag tegen Lille, ondanks alles synoniem met behoud. Antoine Kombouare wilde donderdagmiddag tijdens een persconferentie, voorafgaand aan de laatste trip naar Monaco, niet in details treden over het plan waarmee hij volgend seizoen de kleur van de bleke Canarische Eilanden wil herstellen. Volgens hem staat het proces nog maar in de kinderschoenen.

Vandaag en de komende dagen zal de coach zijn spelers één voor één ontvangen om een ​​sportevaluatie van hun seizoen uit te voeren en te vragen naar de toekomst. Net als Marcos Cocu, die dit weekend langskwam op zijn kantoor om zijn wens voor een basisplaats volgend seizoen kenbaar te maken, zal iedereen zijn carrière verdedigen. Dinsdagmiddag verzamelt iedereen zich om 12.00 uur voor een barbecue in La Beaujoire, voor sommigen synoniem met een laatste gezamenlijke maaltijd.

“We moeten de groep aanvullen”

Afgezien van deze beoordelingen blijft Compouare een realist. “Er is wat we zeggen en wat er gebeurt. Want dan zijn er beperkingen op contracten en bedragen. Dat alles gaat mij niet aan. De komst van nieuwe spelers moet de groep vernieuwen. Er zijn spelers die er al heel lang zijn. Tijd, die moeilijke seizoenen doormaakt, altijd onder druk en onder zware kritiek. Onder de jongens wier contracten zijn afgelopen, is het lot van Sissoko, Motsami en Nicholas Baloa misschien niet hetzelfde.

READ  Geen verrassing in het rijtje van Nederland, toekomstige tegenstanders van de Blues

Afhankelijk van de gesprekken zou de verdediger, die aan het begin van het seizoen zijn 37e verjaardag viert, bijvoorbeeld aangeboden kunnen worden om het avontuur nog wat langer voort te zetten aan de oevers van de Erdrie River. Achter hem moeten er ook dingen veranderen op de keeperspositie. Rémy Decamps en Denis Petric lopen af, terwijl eerste keus speler Alban Lafont een verlenging heeft verlengd tot 2027. De in Toulouse opgeleide doelman past goed in dit profiel van een speler die net een reeks seizoenen in zware sferen heeft achter de rug. alleen verlicht door toernooien in de Coupe de France. Nantes is ook op zoek naar twee doelmannen.

Budget voor de tweede helft van de tafel

Ter verdediging zou het project van Nantes moeten worden opgebouwd met een aanzienlijke hoeveelheid vernieuwing rond het duo Castelletto-Zese, in afwachting van beslissingen over de kwesties Coza en Kummert (in bruikleen). Op het middenveld zou het mogelijke vertrek van Sissoko en Mutosi aan het einde van hun contract de kern van het spel effectief moeten vernieuwen volgens de wensen van de coach. Alleen de aanwezigheid van Douglas Augusto is vrijwel zeker, want als interessante aanbiedingen het managementkantoor van Mollet en Chirivella bereiken, is het ook mogelijk om Gonnelier hun toekomst weg te schrijven. Intern vertrouwen we op de rekruteringsafdeling en de ervaring van de coach om profielen van nieuwe spelers te vinden waardoor de club aan het einde van het seizoen minder bang zal zijn. Maar één ding is zeker: het budget zal altijd hetzelfde zijn, veel minder dan het budget van €70 miljoen van een team in de tweede helft van de ranglijst.

READ  Australië: hoe laat en op welk kanaal om de eerste Blues-wedstrijd in het WK 2022 te bekijken?

De zaak van Abelin hangt af van Stade Rennes

Stabiliteit zou voorop moeten staan ​​bij Kadewere, bij wie zijn automatische aankoopoptie is geactiveerd, en de opbrengst van blessures voor Ganago en Simon. Het management van de club, dat de optie uitoefende om Matisse Ablin van Stade Rennes te kopen voor een bedrag van zes miljoen euro, vreest dat zijn buurman vóór 1 juni de prioriteitsvoorwaarde zal activeren om de aan de Canarische Eilanden uitgeleende speler te herstellen.

In Rennes werd deze mogelijkheid gisteren niet genoemd door de leiders en Julien Stephan. Uiteindelijk is het Antoine Kombouare die een duidelijke toekomst heeft, zo herhaalde hij zondagavond. “Ik ben erg blij om hier nog twee jaar te blijven.” Voordat ik eraan toevoeg: ik ben me terdege bewust van de legendarische instabiliteit die Nantes ervaart, ‘als president Keita mij twee jaar lang laat doorbrengen.’

Belangrijkste artikelen