Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Bordeaux, aan het einde van het Ligue 1-seizoen, brunch, uitslagen en een bericht van Gerard Lopez

In Bordeaux, aan het einde van het Ligue 1-seizoen, brunch, uitslagen en een bericht van Gerard Lopez

De dag na hun succes tegen Pau (3-2) ontmoetten de Girondins elkaar zaterdagochtend voor een brunch vóór het grote vertrek op vakantie. Er werd een evaluatie van het seizoen gedaan, en het was niet verwonderlijk dat deze niet goed was. Bordeaux sloot de oefening af op de twaalfde plaats, ver verwijderd van de verbeteringsdoelstellingen die aan het begin van het seizoen werden getoond.

Sportief directeur Admar Lopez, die de groep sterk bekritiseerde, bracht een boodschap over van de voorzitter en eigenaar van de club, Gerard Lopez, die vrijdagavond opnieuw afwezig was. Volgens verschillende getuigen zei hij in wezen dat hij nooit meer zijn hand in zijn zak zou steken om een ​​seizoen als het seizoen dat net voorbij was mee te maken, en er werden veel veranderingen verwacht. De Spaans-Luxemburgse zakenman had ook bevestigd dat hij zijn standpunt zou innemen en dat er een oplossing zou worden gevonden voordat hij op 19 juni voor de DNCG zou verschijnen. Van de spelers sprak alleen Vital Nsimba om te bevestigen dat de verantwoordelijkheid voor het falen van Bordeaux vooral bij de spelers ligt.

“GL: Elk seizoen een club naar een ramp leiden om de club te redden, maakt je nog niet tot de Messias”

READ  Mercato: Al-Khelaifi en Leonardo hechten veel waarde aan hun beheer van het Mbappe-dossier

Ultramarijn spandoek

Sinds januari heeft Lopez bijna 10 miljoen euro teruggestort in de kas van de club om het seizoen af ​​te ronden, en veel clubleden denken dat hij dit niet zou hebben gedaan als hij niet de zekerheid had gehad dat de club volgend jaar weer zou kunnen vertrekken. Nadat de club afgelopen zomer de kas van de club met 40 miljoen euro heeft aangevuld en tijdens het seizoen een deel daarvan heeft terugverdiend, zal de club vandaag bijna 50 miljoen euro verliezen om een ​​nieuw seizoen op het tweede niveau te beginnen. Lopez rekent deze zomer op een omzet variërend van 15 tot 20 miljoen euro om een ​​deel daarvan te financieren. De komst van een minderheidsaandeelhouder, die sinds september op tafel ligt, zal belangrijk blijven met het oog op de afronding ervan eind mei. Hoe dan ook, dat was wat CEO Thomas Jacquemier tegen sommige spelers te zeggen had. Bij de club zijn veel mensen nog steeds sceptisch over de vraag of ze überhaupt wel zonder problemen door de DNCG kunnen komen…

En vrijdag namen de Ultramarines afstand van Lopez met een spandoek dat zeer slecht had kunnen worden aangepakt door de eigenaar van Bordeaux. “GL: Elk seizoen een club naar een ramp leiden om de club te redden, maakt je nog niet tot de Messias”. Er staat de komende dagen een bijeenkomst gepland tussen Lopez, zijn sportdirecteur, en zijn coach, Albert Riera, om de voorbereiding op de volgende oefening te beginnen en de behoeften van het team en degenen die aankomen en vertrekken te beoordelen. Riera zal een tiental rekruten overwegen om volgend jaar de Climbs te kunnen spelen. Voorlopig vaart Bordeaux nog steeds op zicht.

READ  Salaris, contract, wat Sergio Ramos tekende bij PSG