Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Charlotte Cole wint de derde etappe en Lottie Kopecky blijft de leider van de generaal

Charlotte Cole wint de derde etappe en Lottie Kopecky blijft de leider van de generaal

De Nederlandse Charlotte Cole (dsm-firmenich) heeft de derde etappe gewonnen van de SEMAK Women’s WorldTour, die vrijdag werd verreden over een afstand van 148,9 kilometer tussen Emeloord en Lelystad in Nederland. Lotte Kopecky (SD Worx) leidt nog steeds het algemeen klassement

Julie Sapp (Lotto Dsnty), de Nederlandse Scarlett Soren (Parkhotel Valkenburg) en Anneke Dijkstra (GT Krush Rebellease) vormden de kopgroep van vandaag. En nadat ze bijna 8 minuten van tevoren waren afgeteld, zag het leidende trio de voorsprong wegglippen. Na het droppen van Dijkstra werden Sap en Souren op 10 km van het doel opgepikt door het peloton.

In de sprint werd de overwinning bezegeld en Charlotte Cole, dinsdag de proloogwinnaar, was de snelste voor landgenote Lorena Wipes (SD Worx) en de Italiaanse Elisa Balsamo (Lidl-Trek). Catherine De Klerk (Lotto Dstny) eindigde als negende en de beste Belgische voor Marthe Goossens (AG Insurance-Soudal Quick-Step) die tiende eindigde. Achter hen, die als 11e eindigde in de etappe, blijft Lottie Kopecky aan de top van het algemeen klassement.

Cole, 24, won de 17e van zijn carrière, de 13e dit seizoen.

Op zaterdag wordt in de vierde etappe een route van 131,6 km rond Valkenburg geboekt met twee beklimmingen in het bijzonder voor de Cauberg (800 meter dalen 7,3%). De Simac Women’s Tour eindigt zondag in Arnhem. Lorena Wipes is de titelverdediger.

READ  De Fransman Victor Lavaye wint de achtste etappe van de gyrosrace