Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Caroline Garcia maakt de balans op van haar eerste kwartaal: “Verschillende wedstrijden deden me zoveel pijn”

Wat ging er mis tegen Sorana Cirstea (6-2, 6-3)?
Het is eerder dat hij niet veel is gelukt. Ik worstelde om in de wedstrijd te komen, om een ​​concentratieniveau te hebben dat stabiel genoeg was om stabiel te zijn en een minimum aan rigiditeit te hebben in vergelijking met het niveau dat ik moest bereiken.

Ze speelde haar spel, ze was solide, ze gaf me heel weinig punten. Ze verwachtte vaker wel dan niet. Bij de weinige korte ballen die ik heb gehad, ben ik aan de rechterkant begonnen, ook bij een paar opslagbeurten. Natuurlijk raakte het spelen in Indian Wells me in het begin een beetje. Ik had echt niet veel vertrouwen toen ik terug op het veld kwam… Het was een zware dag, een zware wedstrijd om door te komen.

Hoe heb je je voorbereid op deze wedstrijd tegen een tegenstander die je vorige week versloeg?
Ik heb een op en neer spel gespeeld in heel verschillende omstandigheden. Ik ging vaak naar het net en ze passeerde me prachtig met haar eigen backhand. Ik heb geprobeerd er een beetje aan te veranderen. Het verzenden, ik kon het niet beter lezen. Ik wilde vooral solide zijn en hem minder punten geven dan de vorige keer. Meer sedentair zijn, maar dat is iets wat ik niet echt heb kunnen doen. Het was ingewikkeld om een ​​idee in mijn hoofd te hebben en tennis vergeeft veel als je je niet op alle punten kunt concentreren.

READ  Tsonga werd gepakt door Roode, Garcia in de tweede ronde, Bayer en Humbert uitgeschakeld... Volg ons live

Na Indian Well en Miami zit de eerste ronde van het seizoen erop. Hoe zou u dit eerste kwartaal beoordelen?
Het is zwaar, we moeten een beetje globaal zien terwijl ik nog steeds echt bezig ben met mijn dag. Eerlijk gezegd, het is vrij laag gemiddeld. Er zijn veel teleurstellingen. Ik heb twee 250 finales gedaan (Lyon en Monterrey), dus het is duidelijk goed. Maar de twee keer dat ik dichtbij kwam en met 7-6 verloor in de derde van Sakari (in Doha), waren er spannende wedstrijden waarin ik geen verschil kon maken.

Monterrey, 7-5 in de derde (tegen Vekic), ik moet toegeven dat het een beetje pijn doet. Het kampioenschap winnen en de finale bereiken heeft niets te maken met vertrouwen of punten. Cerstea in Indian Wells, 6-4 in de derde… Het zijn veel wedstrijden geweest die me erg veel pijn deden in vrij korte tijd en dat is moeilijk. Niets bijzonders, gewoon een beetje teleurstellend.

Caroline Garcia traint in Miami. (M. Thomas / Sportpers)

Het gravelseizoen begint

Wat is er over van je show?
Ik speel de FA Cup (14-15 april), daarna Stuttgart, Madrid, Roma en Roland.

Met een nieuw kader?
Misschien, maar dit is niet het moment om erover te praten (Hij lacht)… »