Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fluitjes en anti-Macron-slogans na 49 minuten en drie seconden spelen

Na 49 minuten en 3 seconden spelen daalden vanaf de tribunes van het Stade de France gefluit en slogans waarin werd opgeroepen tot het aftreden van president Emmanuel Macron.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Bijna 80.000 mensen bezochten vrijdagavond het Stade de France. Gonzalo Fuentes

Supporters van het Franse nationale team riepen met korte leuzen op tot het aftreden van president Emmanuel Macron tijdens de wedstrijd Frankrijk-Nederland op vrijdag in het Stade de France, na iets meer dan 49 minuten spelen vonden ze journalisten vanPersbureau Frankrijk.

Terwijl de tafel in Saint-Denis tijdens de meeting een tijd van 49 minuten en drie seconden liet zien, scandeerden tientallen Blues-supporters “Macron, hou op!voor een paar seconden. Een paar fluittonen door het stadion hadden de klok eerder begeleid naar 49 minuten en 03 seconden.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Gedeeltelijk maar hoorbaar werden deze protesten tegen de achtergrond van een sociale beweging tegen pensioenhervorming en het gebruik door de regering van artikel 49.3 van de Grondwet alleen overgenomen door fans van het platform waar de officiële supportersgroep van de blues, de “onweerstaanbare Fransen”, verzameld.

Een oproep tot dit protestgebaar werd voor de wedstrijd gedeeld op sociale netwerken, met name door (LFI) plaatsvervangend François Ruffin, die wilde zien “Fluitende pensionering van Macron“.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Dit komt de dag na de negende dag van nationale mobilisatie tegen pensioenhervorming, die werd gekenmerkt door een toename van het aantal deelnemers en hernieuwde spanningen in verschillende steden van het land.

READ  Leader's Pack, Return to France and Sagan: The Extension of the Ephesians in 6 Questions