Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Canada wordt gedomineerd door de blues

Canada wordt gedomineerd door de blues

Zes dagen voordat de Nations League van start gaat, met een wedstrijd tegen Italië, staat het Franse volleybalteam voor heren donderdagavond in Quebec in een voorbereidingswedstrijd tegenover Canada. The Blues, de olympische kampioenen, wonnen in vier sets van het 12e land van de wereld, dat in de kwartfinales van de laatste Olympische Spelen voor Rusland werd uitgeschakeld. Na hun 3-0 overwinning op Nederland in hun eerste warming-up wedstrijd, De mannen van de nieuwe coach Andrea Gianni boekten opnieuw een succes, hoewel ze een groep lieten vallen voor ongeveer 600 toeschouwers: 15-25, 26-24, 22-25, 19-25. Ze begonnen goed aan de wedstrijd en wonnen de eerste set met 10 punten, terwijl Canada 8-8 handhaafde. In de tweede helft leidde Canada met 17-12, waarna Frankrijk met 10-3 weer op voorsprong kwam, maar de Maple Leaf-spelers wisten op het tweede setpoint een set gelijk te trekken. De Blues waren lange tijd onwankelbaar en stonden bijna de hele derde set bovenaan, door met 3-0 te winnen toen Canada net had ingehaald (22-21). In groep D liep Frankrijk nooit achter en won het stilletjes met zes punten.

Canada – Frankrijk op zaterdag

“Frankrijk’s zesde starts vanavond waren bijna identiek aan die van de gouden medaille afgelopen zomer. Het is goed om tegen zo’n team te strijden. Je kunt de snelheid van de beste services zien en het opnemen tegen een team dat bijna geen fouten maakt. of bijna”, zei Nicolas Hogg, aanvoerder van het nieuwe Canada en de voormalige speler van Tours en Parijs. Zaterdag treffen de twee teams elkaar weer, wederom in Gatineau. Daarna was het tijd voor de overstap naar de Nations League, met wedstrijden tegen Italië, Servië, Canada en Polen van 8-12 juni in Ottawa.Daarna China, Nederland, Japan en Duitsland van 21 tot 26 juni in de Filippijnen, en ten slotte Australië, Argentinië, Brazilië en de Verenigde Staten van 5 tot 10 juli in Japan, voor een mogelijke vierde finale van 20 tot 24 juli in Bologna.

READ  Het begint slecht voor Deshan