Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cameron Walke na overwinning Blues op Uruguay: ‘Kans om te winnen met vijftien strafschoppen’

Cameron Walke na overwinning Blues op Uruguay: ‘Kans om te winnen met vijftien strafschoppen’

Cameron Walkey, Blues-vleugelspeler op de derde rij, na de nipte (27-12) overwinning op Uruguay, over de TF1-microfoon: “Ik voel veel frustratie omdat we graag nog een prestatie hadden neergezet. We stonden tegenover een team dat veel verlangen had en aan het begin van de competitie stond. Je moest ze gewoon respecteren. Ik denk dat we ze respecteerden.” Maar bovenal denk ik dat we er niet in zijn geslaagd om ons spel op de juiste plaats te zetten: “Of het nu in de scrum of in de running game is. Ik denk dat we het een beetje hebben verprutst in de huddle omdat we wisten dat we controle hadden, maar we waren niet geduldig. Je moet het repareren, eraan werken en de volgende keer geduld proberen te hebben.’

(Betreffende de strafschoppen toegekend tegen Frankrijk) Ja, het is enorm. Het is inderdaad onaanvaardbaar op internationaal niveau. Het was een geluk om deze wedstrijd te winnen met 15 strafschoppen. Discipline, ik dacht dat we daar veel aan hadden gewerkt, maar vandaag waren we echt ongedisciplineerd en dat is echt jammer. Wij hadden graag iets anders willen laten zien. Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden, we zitten in het WK en iedereen speelt de wedstrijden ten volle. Volgende week zullen we ons op de wedstrijd moeten voorbereiden alsof het een finale is. »

Antoine Hastoy, Fly Half Blues, in de TF1-microfoon: “We wisten niet hoe we moesten reageren op de agressie en gevechten die ze ons oplegden. Vooral in foutzones. Toen we konden scoren, scoorden we niet. Wij zijn dus niet vertrokken. Ze bleven in het spel, bleven moedig. Bovendien speelden ze de bal goed. We waren een beetje teleurgesteld omdat we als team goed wilden spelen. Dat is ons niet gelukt. Er zijn veel dingen die we moeten herzien, we zullen vasthouden aan de overwinning en weer aan de slag gaan. »