Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een controverse waar CF Montreal zonder zou kunnen in de strijd om de serie

Een controverse waar CF Montreal zonder zou kunnen in de strijd om de serie

Midden in de play-offrace op de Eastern Conference zou Montreal-coach Hernán Losada dit doen zonder de vragen rond de Matko Miljevic-saga te beantwoorden. “De vragen over Matko hebben we al beantwoord, ik denk dat dat wel genoeg is”, zei Losada donderdag droogjes, voorafgaand aan de training van de ploeg in het Nutrilite Center.

Het probleem is dat zijn 22-jarige Argentijn 24 uur eerder om de verkeerde redenen in het nieuws kwam, waardoor journalisten soms meer nadruk moesten leggen op wat er buiten het veld gebeurde dan op het veld.

Het nieuws kwam woensdagochtend naar buiten via onafhankelijke sportmedia achter de schermen. Volgens het artikel leende Miljevic een pseudoniem om lid te worden van de amateurvoetbalcompetitie in Laval en speelde hij drie wedstrijden, wat volgens MLS-contracten niet is toegestaan.

Tijdens een andere wedstrijd waaraan hij niet deelnam, zou Miljevic na een verhitte discussie een speler in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer had een aanklacht kunnen indienen wegens mishandeling, en de middenvelder van Bleu-blanc-noir had voor het leven uit de betreffende competitie kunnen worden uitgesloten.

Mathieu Choiniere en Kwadwo Opoku maakten voor Losada kennis met de microfoon en gaven er de voorkeur aan geen vragen over hun teamgenoot te beantwoorden. De hoofdtrainer gaf verdere toelichting. Hij zei: “De Major League Soccer heeft een onderzoek geopend en Matko zal niet deelnemen aan onze training totdat deze is voltooid.” Het zijn de mensen die de beslissingen moeten nemen, maar het is niet aan mij om mijn mening te uiten terwijl we midden in een onderzoek zitten. »

READ  Antoine Dupont loopt een breuk op en de duur van zijn afwezigheid op het WK blijft onzeker

Gericht op een potentiële vervanger voor middenvelder Djordje Mihajlovic, die vorig jaar werd verkocht aan een topclub in Nederland, liep Miljevic tijdens het kamp een blessure op, waardoor zijn voortgang werd vertraagd. Sinds zijn terugkeer in het spel heeft hij niets gebroken en kreeg hij slechts één assist in acht MLS-wedstrijden.

Verdedig je huis

Omdat het niet alleen om avonturen buiten het veld gaat, profiteerde CF Montreal van de internationale pauze om zich voor te bereiden op het verwelkomen van een directe concurrent in de race voor de play-offs van de Eastern Conference: de Chicago Fire.

Negen teams uit elke competitie krijgen dit najaar de kans om te strijden om de MLS Cup, waarbij Montreal momenteel op de achtste plaats staat, één punt achter D.C. United en drie punten achter de Fire. Als de mannen van Losada zaterdagavond een overwinning kunnen behalen, zullen ze opgelucht ademhalen in de aanloop naar een drukke week met twee wedstrijden.

De coach van het Blauwe Team voelt dat het doel heel dichtbij is, maar wil niet te ver vooruit komen omdat de zaken snel veranderen in de American League. “We kijken niet te ver vooruit, want het gaat niet alleen om onze resultaten, maar ook om de resultaten van andere teams. Het belangrijkste is nu dat we het zelf in de hand hebben. Als we goede resultaten behalen, hoeven we dat niet te doen.” om te kijken wat er elders gebeurt”, zei Losada. “We hebben de spelers voorbereid op drie wedstrijden in zeven dagen, en ik ben er zeker van dat we er klaar voor zullen zijn.”

READ  Poitiers Basket 86 speelt zijn eerste wedstrijd in de Arena Futuroscope op 12 april tegen Lyon

De ploeg uit Montreal sluit het seizoen af ​​met het spelen van vier van de laatste zeven wedstrijden in het Saputo Stadium, waar het de laatste tijd moeilijker is geworden.

Montreal heeft twee van de laatste vijf thuiswedstrijden verloren, de meest recente met 4-2 van de Columbus Crew. Losada en zijn spelers maken zich echter geen zorgen over de gemengde successen van de afgelopen weken, aangezien ze al twee maanden meedogenloos zijn voor hun thuisfans, vooral met een winning streak van zes wedstrijden.

“We hebben sinds het begin van het seizoen in eigen land een goede staat van dienst, dus ik zie geen reden om daar nu verandering in te brengen”, benadrukte Chouinier. Het publiek was geweldig en heeft ons enorm geholpen tijdens de wedstrijden. In ons hoofd is het nog steeds ons fort. »

“Tegen Columbus kregen we te maken met de beste aanval in de competitie”, herinnert Losada zich. We hebben voorheen slechts twee doelpunten toegestaan ​​in tien thuiswedstrijden, dus we zullen niet alles in één wedstrijd veranderen. »

Losada hoopt nog steeds spits Rommel Kyoto tegen het einde van het seizoen terug te hebben, maar hij zal het voor de wedstrijd tegen de Fire moeten doen zonder de diensten van verdedigers Aaron Herrera (enkel) en Robert Thorkelson (adductor).

Kyoto heeft met zijn teamgenoten enkele trainingen gevolgd, maar is nog niet volledig hersteld van de hamstringblessure die hij medio mei opliep.

“We weten niet of Rommel terugkomt of niet. We zullen zien of hij ons dit weekend kan helpen of dat het risico te groot is. Anders wachten we de wedstrijd van woensdag af.”

READ  OL kan Depay en Koeman uit de problemen helpen

Om op video te bekijken