Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fabio Jacobsen zal in zijn laatste race op GOIC strijden in de trui van de Europese kampioen

Fabio Jacobsen zal in zijn laatste race op GOIC strijden in de trui van de Europese kampioen

Titelverdediger Fabio Jacobsen eindigde vrijdag als derde in het Vlaams Kampioenschap achter Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen. Zondag draagt ​​de Nederlander in de Flèche de Gooik voor het laatst de Europese kampioenstrui, die hij volgende week in het Nederlandse Drenthe niet zal kunnen verdedigen.

“In eerste instantie ging alles goed”, vertelt de renner van Soudal Quick Step. “Ik koos de rechterkant van de weg en alles verliep zoals gepland, totdat Jasper en Dylan Groenewegen mij inhaalden.” “Ik kon rekenen op een hele sterke ploeg, maar ik was niet snel genoeg. Helaas heb ik die gemist. Ik denk dat ik de sprintsnelheid ook niet anders had kunnen onderhandelen. Ik kwam in de laatste lichte bocht om ‘ volle snelheid.’ Misschien had ik iets later moeten beginnen, maar dat is slechts een bijzaak. Dit is de situatie.”

“Omdat ik niet geselecteerd ben voor het EK, neem ik zondag afscheid van dit shirt. Bij GOIC wil ik het shirt van de Europees kampioen weer eren en zal ik mikken op opnieuw winnen. “Ik heb al een mooi seizoen achter de rug met Dit shirt. Ik zal het blijven proberen”, besluit Jacobsen. “Overwinningen behalen, vooral met de huidige sponsor op mijn borst. Ik wil graag in stijl afscheid nemen van de ‘Wolfpack’.”

READ  Gekke weddenschap op Lionel Messi