Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verschrikkelijke verwonding van de Namibische Malan bederft de demonstratie van de All Blacks

Een verschrikkelijke verwonding van de Namibische Malan bederft de demonstratie van de All Blacks

Voetbal


Nicolaas Stival

Volgens voorlopige informatie lijdt het Namibische centrum, dat vrijdag op een brancard in het stadion werd geëvacueerd, aan een breuk in zijn rechterenkel.

In het Toulouse-stadion.

De scène die zich vrijdagavond afspeelde in de 18e minuut van deze wedstrijd wereldbekerwas de menigte in Toulouse bevroren maar warm als sintels ondanks de regen. De Namibiërs hadden al twee pogingen tegen gekregen Door de Nieuw-Zeelandse halfback Cam Roegaard, en de score was 12-3, toen centrum Lou Roux Malan een tackle op de vleugelverdediger probeerde. helemaal zwart Beaudin Barrett. Maar de 24-jarige gleed uit op het natte veld en stond niet op.

De gruwelijke foto’s hebben al genoeg duidelijk gemaakt over de ernst van de blessure aan zijn rechterbeen. “We wachten nog op de exacte beoordeling, maar volgens onze arts zou het een gebroken enkel kunnen zijn”, zei Alastair Coetzee, coach van het Zuid-Afrikaanse Welwichias, op een persconferentie. Dergelijke blessures kunnen we niet verwachten. Ik denk niet dat dit de uitslag van de wedstrijd heeft veranderd. »

En inderdaad, met een stand van 71-3… Le Roux Malan daarentegen sloot zijn avond af en maakte daarmee effectief het WK af. Hij werd zorgvuldig verzorgd door de medische staf en vervolgens geëvacueerd op een brancard en in een karretje, onder applaus van zijn partners en tegenstanders, maar ook onder applaus van het publiek dat de ‘kleintjes’ steunde. Namibiërs Van begin tot eind. Lord Almighty, All Blacks-coach Ian Foster had een idee over hem in het bijzijn van de media.

READ  'De spelers zijn er klaar voor en enthousiast'

Een verwacht alternatief vóór Frankrijk en Namibië

Toen hij vertrok probeerde de middenvelder van de New England Free Jacks, met een zuurstofmasker op zijn gezicht, zijn arm op te heffen om de menigte gerust te stellen, vooral zijn dierbaren, maar zijn gezicht zei veel over zijn pijn. De invaller zou aankomen voor de volgende wedstrijd van zijn keuze, donderdag tegen de Franse XV in Marseille.