Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Motorcross: Italiaanse Grand Prix onder het merk Everts

Motorcross: Italiaanse Grand Prix onder het merk Everts

Het Circuit Maggiora in Piemonte, Italië, organiseert dit weekend het voorlaatste mondiale evenement van het seizoen. De Spanjaard Jorge Prado in MXGP en de Italiaan Andrea Adamo (KTM) in MX2 zouden daar, voor de laatste Grand Prix, over een week in Groot-Brittannië genoemd kunnen worden. Er is echter nog een andere naam en… Twee voornamen die in veel gesprekken naar voren komen als de Italiaanse ontmoeting ter sprake komt, namelijk Everts en de voornamen Liam en Stefan, worden duidelijk genoemd.

Hoewel Adamo er per se op gebrand is om de titel te winnen op zijn eigen grondgebied, winnaar van de laatste twee Grands Prix tot nu toe, in Nederland en Turkije, zit zijn KTM-teamgenoot, Liam Everts, nog steeds in de titelrace. Met 48 punten achter de rug en nog 120 te behalen dit seizoen kan de ploeg van Limberger alsnog de beker winnen… iets wat ze aan het begin van het seizoen niet echt (publiekelijk) durfden te begeren. Maar met acht podiumplaatsen en drie successen in 17 Grands Prix dit seizoen ziet Ibn de zaken nu anders: ““Ik ben een optimistisch en vastberaden persoon: ik ben van plan om te vechten tot de laatste ronde, de laatste bocht.”.

20 jaar geleden, Stefans historische hattrick

Als het ook over zijn vader gaat, komt dat omdat Stefan Everts bijna twintig jaar geleden (het was zondag 14 september 2003) op 30-jarige leeftijd op het hoogtepunt van zijn kunst een historische prestatie behaalde: die zondag de races winnen wordt getoond in alle drie de klassen van het WK (125cc, MxGP en 650cc)! La Dorna, de regerend wereldkampioen die de traditionele twee rondes (die sindsdien weer de norm zijn geworden) heeft vervangen door één, Evert had die dag een geweldige tijd in Ernes, in Frankrijk, het toneel van de laatste Grand Prix van het seizoen. Handtekening van deze prestatie die in de archieven blijft staan. Met deze opmerkelijke hattrick behaalde Stefan Everts in 2003 de titel van vice-wereldkampioen in de 125cc (achter onze andere landgenoot Steve Ramone, die zondag werd gekroond), bevestigde hij zijn zevende MXGP-titel die hij 15 dagen geleden al had veiliggesteld en maakte hij indruk in de 650cc. De klas heeft inderdaad Joel Smits. Na 1975 en 1980 vond voor de derde keer in de geschiedenis een prachtige Belgische hattrick plaats.

READ  Gouden Bal: De kiezers beschuldigen!

Timing van de Italiaanse Grand Prix, zondag: 12:15 uur, Race 1 MX2 (30min + 2t); 13:15 uur, Race 1 MXGP (30min + 2t); 15:10 uur; Race 1 MX2 (30min + 2t); 16:10 uur, Race 1 MXGP (30min + 2t).

In de MXGP Wereldbeker: 1. Prado (Esp/GasGas) 841 punten, 2. Februari (Fra/Kawasaki) 774, 3. Seewer (Sui/Yamaha) 676, 4. Coldenhoff (P-Ba/Yamaha) 628, 5 Fernandes (Spanje/Honda) 570,…

In de MX2 Wereldbeker: 1. Adamo (ETA/KTM) 732 punten; 2. Everts (KTM) 684; 3. Girts (Yamaha) 650; 4. Langenfelder (volledig/gasgas) 645; 5. L-Quenen (Husqvarna) 520,…