Bij hem thuis geboekt door Montpellier, laat Lille twee kostbare punten vallen in de titelrace

Wedstrijd: 1-1

Paris Saint-Germain krijgt een geweldige kans om zondag (13.00 uur) slechts één punt achter de leider van Lille te komen met hun overwinning op Saint-Etienne, in het Parc des Princes. Omdat de LOSC-ploeg, die thuis op 21 maart in nederlaag bleef tegen Nîmes met 1-2, dit keer niet beter had kunnen doen dan een gelijkspel (1-1), tegen avontuurlijk Montpellier, toen opmerkelijk.

De MHSC-ploeg kreeg zijn eerste kans, met een vrije trap buiten het midden van Savanier, teruggeduwd door Maignan (derde), en blijft kort daarna nog waakzaam tegen de omgeving van Hérault (16e). Maar na twee grote kansen in Lille, verloren door Yilmaz (vierde, volgende), en vervolgens door Econe, die gedwarsboomd was door Umlin (15e), zorgden de inwoners van Hérault voor sensatie door de opname te openen.

En dit, aan het einde van een prachtige zet, met een heldere pass van Ferry naar Laborde, die zijn perfecte voorzet vond Dilort, die afsloot met een gezonken kopbal (21). Daarna versterkte Weah zijn team een ​​beetje voor rust met een goed schot dat werd teruggebracht door Omlin (32e), en daarna nog een voorzet (45 + 2).

De noorderlingen moesten dus versnellen in de tweede helft. Ze deden het, ook al is het een beetje haastig, dus het is volkomen logisch dat ze in een gelijkspel eindigen. Maar na een kopbal van Fonte in een hoekschop (54), zette André van rechts op de paal (58) en verschillende tackles van Omlin – tegen Pampa (60), Zika (77) en David (80) – was de plaatsvervanger die de kloof vond.

READ  Opening 10-12 - Mevrouw Minister van Sport zag de overwinning van de zoon #Open1012 #TCBB #boulogne #chaumette #daghessian

Speler: Louise Araujo de Joker en een goud waardig doelpunt

In dit geval verving de Braziliaanse aanvallende middenvelder Luiz Araujo Jonathan Bamba in de 78e minuut. Hoewel hij sinds 22 november niet scoorde tegen Lorient (4-0), verscheen Araujo, die profiteerde van Souquet’s dribbel, op de verre paal na een lange pass. van Celik, Om een ​​mooie voorzet te maken van de klap. Weggelaten (85). Het vierde Braziliaanse doelpunt van het seizoen in de Ligue 1 van de Joker verdient goud, omdat het LOSC in staat stelt hun lot tussen de voeten te houden. Als zijn team de laatste vijf wedstrijden wint, worden ze zelfs tot kampioen gekroond.

Feit: de linkerknie van Pedro Mendes

De Portugese middenvelder Pedro Mendes van Montpellier, die uiteindelijk de voorkeur kreeg van Hilton via zijn coach Michel Der Zakarian, scoorde 53 minuten op een zeer hoog niveau en was grotendeels te danken aan het feit dat zijn team op dat moment geen doelpunt kreeg. Maar na een duel met Pampa raakte hij geblesseerd aan zijn linkerknie en werd hij op een brancard geëvacueerd en vervangen door Hilton (55ste). Hij was op deze plek al het slachtoffer van een grote verstuiking waardoor hij in januari en februari 2020 twee maanden van het veld bleef, dit keer zou er meer ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

READ  Kylian Mbappé blaast het debat in Madrid weer nieuw leven in

14

Montpellier bleef ongeslagen in 14 wedstrijden, in alle competities: 11 in de Ligue 1 (zeven gelijke spelen, vier overwinningen) en drie in de Coupe de France (drie overwinningen).