Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij de heren waren het Nederlands team en het Wales team verkouden

Bij de heren waren het Nederlands team en het Wales team verkouden

In Mönchengladbach werden zaterdag de eerste wedstrijden van de herencompetitie verreden. In Poule B maakte Nederland korte metten met Frankrijk (6-0), terwijl Wales thuis tegen wereldkampioen Duitsland een historische prestatie neerzette (3-3).

De Nederlanders, de recente winnaars van de Pro League, de regerende Europese kampioenen en door veel waarnemers beschouwd als de favorieten van het toernooi, verpletterden Frankrijk en zijn team van spelers die in het Belgisch kampioenschap spelen. De Bataven wonnen dankzij dubbels van Peters, Delkenkamp en Bijen, allen met complete partijen.

In de tweede wedstrijd van de dag maakte Wales een geweldig record. Met een 3-1 achterstand van de wereldkampioenen wist het 15e land van de wereld in de laatste 12 minuten een punt te pakken toen ze verbijsterd waren tegen een enorm Duits publiek.

De prestatie was historisch voor de Welsh, die een nederlaag tegen de Duitsers nooit hebben kunnen vermijden en in dezelfde fase van het toernooi in 2021 in een moeilijke situatie (1-8) zaten.

Op het programma van zondag staan ​​twee herenontmoetingen herhaald. In Groep A neemt Spanje het om 10.15 uur op tegen Oostenrijk. De Red Lions beginnen om 12.30 uur aan hun wedstrijd tegen Engeland.

READ  Tesla Model S, X Refresh Nederland fabriek sluit Tilburg