Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benjamin Ponzi stelt zichzelf voor aan Christopher Eubanks en gaat door naar de derde ronde van de US Open

Benjamin Ponzi stelt zichzelf voor aan Christopher Eubanks en gaat door naar de derde ronde van de US Open

Het was een grappig spel. Afleidend, ongebruikelijk, onsamenhangend, vol leuke details maar ook grove fouten. Maar bij aankomst geldt: hoe vierkanter de twee spelers, hoe regelmatiger en hoe gedisciplineerder, hoe meer ze wonnen. En woensdag versloeg Benjamin Ponzi, nummer 28, de goede klimmer en excentrieke Christopher Eubanks in vier sets (7-6). [6]2-6, 6-2, 7-6 [7]). En hier is Nim die zich kwalificeert voor de derde ronde van een van de vier Grand Slam-toernooien, voor de tweede keer in zijn carrière, nadat hij begin dit jaar deze fase bereikte op de Australian Open.

Het is een mooi verhaal voor de nummer 108 van de wereld, de wildcard bij Flushing Meadows, die langzaam maar behendig uit de tunnel tevoorschijn komt waardoor hij afgelopen voorjaar in Monte Carlo zijn linkerpols blesseerde. In New York behaalde Ponzi, nummer 42 van de wereld en dit jaar zelfs de nummer één van Frankrijk, twee kleine overwinningen in zijn laatste tien wedstrijden. Een gammel niveau van zelfvertrouwen om aan een Grand Slam-toernooi te beginnen. Vrijdag zal hij echter vechten voor een plek bij de laatste zestien, nadat hij veel controle en precisie heeft getoond op extreem hete plekken, zoals de twee tiebreaks die hij met een mes won in de eerste en vierde set. .

Dominic Stricker kwalificeert zich voor de achtste finales

En toen Ponzi op solide, gedisciplineerde honken speelde, was dit een bijzonder cruciale laatste wedstrijd, met oordeelkundige service van buitenaf, goed lopende ballengte, overweldigende controle of zelfs deze geweldige forehand in de verdediging op 6 punten rondom, Eubanks, klaar. afbuiging in twee gemakkelijke schoten, één met een niet-gekruiste backhand en de andere met een forehand, leverde het killer matchpoint op.

READ  Uruguay won na een thriller in de finale van Italië

Dat geldt ook voor de inwoner van Atlanta, die onlangs de kwartfinales van Wimbledon bereikte. Hij was in staat een geweldige tweede set neer te zetten, maar was ook in staat zichzelf wat pretzels te sturen als hij in de derde set van kant wisselde, terwijl zijn maag echt omdraaide! Buikpijn zou zelfs de Amerikaan dwingen een herkansing op te offeren bij 5-5 in de vierde inning, naar de toiletten te rennen en snel terug in de tijd te gaan om van kant te wisselen, een beslissende, winstloze wedstrijd te pakken die je uiteindelijk niet verder brengt .

Ponzi heeft sinds zijn kwart in Marseille in februari en zijn overwinning (6-2, 6-4) op Alex de Minaur (23) geen speler uit de top 30 meer verslagen. De Fransman, die woensdag een indrukwekkende prestatie neerzette (19 azen en 80% punten achter zijn eerste bal), mag nu dromen van meer. Op weg naar de derde ronde kwalificeert de Zwitser Dominic Stricker (128), woensdag verbluffende winnaar van Stefanos Tsitsipas, zich twee dagen later. Op papier lijkt het niet onmogelijk.