Belgen in het buitenland: Trossard hielp Arsenal, Kompany en Burnley naar de kwartfinales van de FA Cup

Engeland

Arsenal verplettert Everton in de Premier League en Trossard helpt

Everton verloor in de Premier League grotendeels (4-0) van Arsenal. Titelverdediger Leandro Trossard leverde een assist voor Martin Odegaard bij het derde doelpunt van Arsenal. Saka scoorde het eerste punt, Martinelli het tweede en vierde.

Burnley wint op D3, Southampton faalt op D4

De Burnley-ploeg van Vincent Kompany moest lang wachten om zich met 1-0 te kwalificeren voor de kwartfinales van de beker tegen Fleetwood Town, een D3-club. De Clarets vermeden dankzij een doelpunt van Conor Roberts (90) het uitstapje naar hun buren in Lancashire, in het noordwesten van Engeland. Bovendien speelden de “Trawlermen” tien keer tijdens de tweede periode nadat ze hun aanvaller Cian Hayes (45e) hadden laten vallen.

Als laatste uit in de Premier League leed Southampton opnieuw een 1-2 nederlaag tegen Grimsby Town, een D4-team. Gavan Holohan (45 + 1 strafschop, 50e plaats) vergrootte het gat voor de “Sailors”, die de wedstrijd behielden. Zwanger van de “Saints”, werd Romeo Lafia (59) vervangen door James Ward-Prowse, auteur van de assist op doel door Doug Caleta Carr (65, 1-2).

Frankrijk

Toulouse en Brecht Degeger treden toe tot de halve finales van de Coupe de France

Toulouse maakte donderdagavond samen met aanvoerder Brecht Digegeri korte metten met Rodez in de kwartfinales van de Coupe de France, 6-1. Tegelijkertijd verloren Lens en Louis Obenda van Nantes met 2-1.

Rodez, een actuele rode lantaarn in de Ligue 2, kon Toulouse niet weerstaan ​​om zijn avontuur voort te zetten in de Coupe de France nadat hij was uitgeschakeld door onder meer Monaco en Auxerre. Toulouse versloeg zijn tegenstander in de eerste helft met vijf doelpunten van Abu Khalil (vijfde), Van Den Bomen (zevende), Dalanga (tiende), Chaibi (eenentwintigste) en Suazo (38e).

READ  Adrian Grbic naar Nederland

Na rust leidde Dalenga het punt met een strafschop het net in (51) en redde Younesi de Roetheense eer (69). Toulouse-aanvoerder Brecht Dejaegger speelde 73 minuten voordat hij werd vervangen door Diarra.

Nantes won hun ticket voor de kwartfinales door Lens met 2-1 te verslaan. Loïs Openda was het startpunt in de Lensoise-aanval en was de hele ontmoeting aanwezig, terwijl Fofana de score opende voor Sang et Or (28). Een tweehonkslag van Delort met een strafschop (31e en 59e) stelde de Kanaries in staat de wedstrijd te winnen en door te gaan naar de volgende ronde.

Nantes en Toulouse voegen zich zo bij Olympique Lyonnais in de halve finales van de Coupe de France. Donderdag om 21.00 uur ontvangt Olympique de Marseille Ligue 2-club Annecy om te strijden om de laatste plaats in de vierde ronde.

Holland

In Nederland schoof Feyenoord met 1-0 door naar de halve finale van de beker in Heerenveen. De Rotterdammers maakten het verschil via Santiago Jimenez (80’s, 0-1). Bij de Friezen speelde Anas Taheri 86 minuten en bleef Antoine Kolasin op de bank. Spakenburg, team D3, zorgde dinsdag voor opschudding door met 1-4 te winnen in Utrecht. Donderdag ontvangt PSV ADO Den Haag en Ajax reizen af ​​naar De Graafschap.