Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belgen in het buitenland: overwinningen van Marseille in Reims en uitsluiting van Wat Weiss

In Frankrijk

Dimitri Payet brengt OM naar de overwinning in Reims, want Wout Faes wordt gediskwalificeerd

Dankzij zeer goed Dimitri Payet, een componist van een dubbel en een helpende hand, tekende Olympique de Marseille vrijdag hun vierde opeenvolgende ongeslagen wedstrijd met een 1-3 overwinning op Marj Reims in het kader van de 34ste dag van de Franse competitie. 1. Holder, Wout Faes werd gediskwalificeerd in 69 terwijl Thomas Foket de hele meeting speelde voor Rémois. Als Champenois via Mbuku de score opende op 38, reageerde OM snel. Payet was gelijk met het herwinnen van het recht (41) voordat hij Milik hulp bood voordat hij brak (45 + 2). In de tweede helft won de aanvallende middenvelder zijn ploeg (77). Ondertussen zag Wout Faes rood op de 69e plaats, na tweede geel, voor een gevaarlijke inmenging op Valentin Rongier (69). Merk op dat Thibaut de Smit op de stoel van Reims bleef.

Het team van Jorge Sampaoli staat vijfde met 55 punten, voor Lins (53) en Rennes (51). Reims, die in negen Ligue 1-duels ongeslagen is, staat 11e met 41 punten.

In Duitsland

Belangrijke overwinning voor Keulen op het terrein van Augsburg

Na Leipzig te hebben verslagen op dinsdag, behaalde Keulen vrijdag opnieuw een overwinning in Augsburg in een wedstrijd die werd geteld in ronde 31 van de Bundesliga. Sebastian Bornau speelde de hele wedstrijd met de winnaars. Met deze drie belangrijke punten in de strijd om onderhoud staat Keulen op de 16e plaats en de play-off met 29 punten, een punt onder Bremen (14e) en Bielefeld (15e). Maar de geiten zijn slechts drie eenheden meer dan Hertha Berlin, die drie wedstrijden minder heeft gespeeld. Augsburg (33 punten) staat op de 12. In de eerste helft stond Keulen met 0-3 voor, en Ondrej Duda speelde een sleutelrol in deze duidelijke voorsprong met een tweehonkslag (8, 33) en stond aan de basis van het evenement om Florian te scoren. Het doel van Caines (23, 0-2). Augsburg, die in de aanval volledig afwezig leek en in de verdediging haperde, begon de tweede helft beter. In een door de Keulse verdediging slecht teruggekeerde corner versloeg Robert Jomni Yannis Horn (54, 1-3). Even later keerde de verdedigingslinie van Keulen terug naar koorts: Horne gleed uit en liet het doel open, Bornau probeerde Frederick Jensen aan de rechterkant te blokkeren, maar de Fin passeerde en stuurde vanaf de finish Robin Vargas, die sneller was dan Benno Schmitz (62 , 2-3). De bezoeken bleven problemen opleveren voor de verdediging van de tegenstander, maar het mocht niet baten.

READ  Sport is een diplomatiek hulpmiddel zoals elk ander

In Nederland

Willem II wint de bottom-up wedstrijd tegen RKC Walweek

De openingswedstrijd van Ronde 30 van de Eredivisie werd vrijdag afgesloten met de 1-0 overwinning van Willem II op RKC Wahlwijk. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gescoord door Vangelis Pavlides (54, 1-0) onder de gasten, Tresor Ndayishimiye startte maar werd gewisseld in de 78e minuut en Yorn Blundel, de doelman, zat op de bank zoals het sinds januari is. 31. De Belgische kolonie op RKC was aanwezig: Thierry Lotunda speelde de hele wedstrijd, Leanerd Daniels, vervangen door Cyril Ngongi, Anas Taheri vertrok tegelijkertijd (70) en Sean Addyewi en Sebe Augusteens bleven op de bank. In het klassement blijft Wallic 14e met 26 punten, direct voor Willem II, die slechts drie punten voorsprong heeft op Finlo 16 en de play-off wedstrijd.