Bayonne biedt Bordeaux-Bègles aan, Montpellier krijgt offensieve bonus aan Pau

Bayonne – Bordeaux Beagle: 20-15

Na Racing 92 twee weken geleden (31-25) presenteerde Aveyron Bayonne zich thuis opnieuw met een prestigieuze overwinning op de Bordeaux Biggles (20-15). Na een redelijk evenwichtige eerste helft werd het spel voor de rust wild. Na een sterke interventie kreeg Bordeaux-speler Ben Timifouneh een gele kaart. Op de strafschop versloeg de groep van Bayonne Girondin en eindigde met Ceyte (13-7, 40).

In numerieke superioriteit ging Aviron Bayonnais sinds het begin van de tweede periode in hetzelfde tempo verder. Na een prima wedstrijd aan de voet van Camille Lopez viel aanvoerder Denis Marcoa bij een hoekschop op de grond (20-7, 44). Op veertien voor tien minuten kwam UBB met 14-0. De ingang van de Bordeaux-stoel, met een vijfvoudige verandering, stelde bezoekers in staat hun kleuren terug te nemen. Jeffrey Kroos verlaagde logischerwijs de score na een schoolactie na een penalty (20-12, 56). Ondanks meerdere matchpunten voor Bordeaux Begles, bleef Bayonne tot het einde om zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen te claimen.

MHR verhoogde de score terug uit de kleedkamer door Dakwaka (56e), Ratiz (66e) en Ngandibe (80e) terwijl de bezoekers de eer redden door Joseph (78e). Dankzij dit verbeterde succes bevindt Montpellier zich als interim-leider in afwachting van de wedstrijden van Toulouse en La Rochelle.

Lyon – Frans stadion: 33-27

Vanaf het begin raakten de Parijzenaars geen bal aan, gesmoord door een voorzet van Lyon die de fout in de eerste minuut van Nyashvili ontdekte. Daarna was het de beurt aan Smith, bediend door Taofifenua, om zijn eerste poging in de Top 14 te scoren nadat hij over de hoofden van Parijs had gegoogeld. Stade Français profiteerde van de ongedisciplineerdheid van Lyon (Domortier’s gele kaart voor het verzamelen van fouten, 32e plaats) en keerde terug naar deze wedstrijd dankzij Barry’s penalty’s en een poging vanuit de hal (23-13 in de eerste helft).

Het Franse hof was woester en hield de bal goed vast, waardoor Lyon niet het tempo kon bepalen in een zeer schokkerige wedstrijd. Hoe meer tijd verstreek, hoe nerveuzer Lyonnais, en de Parijzenaars knaagden aan hun vertraging. Zelfs het geval van Nyaniashvili die vlak na een strafschop uitviel, werd door Quelud snel met de hand gespeeld. Stade Français scoorde een tweede poging, maar Barry miste de conversie: Paris verliet Gerland zonder defensieve bonus (33-27).

READ  Foot OL - OL: Tagliafico in Lyon, overeenkomst brutaal ontkend! - Olympisch Lyon

Castries Dapper: 12-6

Het succes van Caster zonder rust bij Pierre Fabre, zaterdag. In de regen in de tweede helft kwamen beide teams te voet tot stand. Julien Domora verscheen aan de kant van Tarn (4 goals uit strafschoppen) en het Hervé-Ravi-duo (2 goals) aan de kant van de Curie. Bij de rust aan de leiding (9-3), Castries, de meest gedisciplineerde van hun tegenstanders, bleef deze wedstrijd zonder schittering spelen.

De CO2 domineerde het uurteken op de hielen van zijn halfbloed om Santiago Arata te vervangen, de CO2 drukte Brave in een nauwe cadans, maar zonder in staat te zijn zijn eigenschappen te verbeteren. Op het laatste moment miste Brive’s opener ter vervanging van Tom Raffy de strafschop tegen de rollen, waardoor zijn team Pierre Fabre een welverdiende defensieve bonus had kunnen geven.