Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf op de tien Belgen die vertrouwd zijn met de wintersport gaan deze winter skiën ondanks de energiecrisis

Vijf op de tien Belgen die vertrouwd zijn met de wintersport gaan deze winter skiën ondanks de energiecrisis


Het agentschap Savoie Mont Blanc, het regionale orgaan voor de promotie van de Savoie en de Haute-Savoie, maakt de resultaten bekend van zijn traditionele maatstaf voor het onderzoeken van vertrekintenties van de Fransen en Belgen, evenals van onze Nederlandse en Britse buren.

De belangrijkste les uit het onderzoek: bergen blijven een veilige gok. Vijf op de tien Belgen die vertrouwd zijn met wintersport, zeggen al zeker te zijn van het dragen van ski’s.

> Dit zal ook het geval zijn voor drie op de tien Fransen

> 3,5 van de 10 in het VK

> 5,5 op 10 in Nederland.

Deze enquête bevestigt dat “van de onbesliste Belgen 61% van plan is om naar het buitenland te reizen.” 11% van hen zou kiezen voor een wintersportvakantie in Frankrijk. Van hen zal 33% allereerst letten op het prijscriterium en 25% op zonlicht. »

Economie, geopolitiek en milieu

Terwijl alle Europese klanten zich zorgen maken over de economische context, veroorzaken ze ongerustheid bij 82% van de Belgen. De economische factor heeft voorrang op de geopolitieke context (67%), milieukwesties (64%) of zelfs de gezondheidscontext (49%).

Van de respondenten die meestal op wintervakantie gaan, beslist 44% over al hun uitgaven. Voor anderen zullen de vrijetijdsbestedingen waarschijnlijk voornamelijk worden beïnvloed (48%), gevolgd door het vakantiebudget (39%). Als het prijscriterium de keuze van accommodatie voor 33% van de aanwezigen dicteert, kunnen last-minute deals en goede deals 40% van de niet-deelnemers overtuigen om te boeken.

De eerste die schaatst

“Onder degenen wiens vooruitzichten al naar de winter zijn verschoven, domineert de wens om te skiën nog steeds steevast het motief om te blijven, met skiën ruim voor de geplande activiteiten voor 63% van de vertrekken, alle bestemmingen samen; het percentage dat zelfs stijgt tot 74% voor degenen die wie Ze verlaten de Savoie Mont Blanc, erkend als de ware bakermat van het skiën en de grote open ruimtes in de hoofden van vakantiegangers.Vibes zijn ook beschikbaar buiten de piste.Een op de twee hardlopers komt naar de bergen om te genieten van het plezier van wandelen in de schilderachtige landschap en 40% wil gewoon profiteren van de frisse lucht en de geneugten van de sneeuw. En niet te vergeten de lokale producten te proeven, een andere onbetwistbare troef van het gebied en bewonderd door 46% van de toekomstige vakantiegangers. »

Page d’accueil

READ  Personages van de grote openingsceremonie op de Seine