Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Barcelona kondigt vertrek Argentijn Lionel Messi aan

De Catalaanse club maakte donderdag 5 augustus bekend dat de Argentijnse ster Lionel Messi geen verlenging van zijn contract bij FC Barcelona zal tekenen, dat hij dus na ruim twintig jaar in het “Blaugrana”-shirt mag verlaten.

Hoewel er een akkoord is bereikt tussen FC Barcelona en Leo Messi (…)Het kan niet worden geformaliseerd vanwege economische en structurele obstakels (La Liga-reglementen)”En Barcelona zei: In een persberichtVerwijzend naar de regels van het salarisplafond van de Spaanse Liga die de Argentijn ervan zouden weerhouden het contract te sluiten.

“Gezien deze situatie zal Lionel Messi niet langer geassocieerd worden met Barcelona. Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van zowel de speler als de club niet kunnen worden vervuld.”Club toevoegen. “Barcelona wil de speler oprecht bedanken voor zijn bijdrage aan de Foundation en wens hem veel succes in zijn persoonlijke en professionele leven.”

Aan het einde van het contract afgelopen juni zal de zesvoudig Ballon d’Or vrij zijn om te tekenen waar hij wil. Donder bombardeerde, net zoals de Spaanse pers de ophanden zijnde sluiting van de overeenkomst tussen de twee partijen voorspelde.

financiële moeilijkheden

Sinds het einde van het teleurstellende seizoen 2020-2021, dat eindigde met de enige King’s Cup-trofee op de plank, heeft de Catalaanse club zijn best gedaan om Lionel Messi te behouden en verlangens elders te jagen van de Argentijn, die zich in de zomer van 2020 had verklaard zijn overwinning. Ik wou dat ik het team kon verlaten.

Maar de ernstige moeilijkheden die Barcelona ondervond om binnen de grenzen van financieel eerlijk spel voor de Spaanse competitie te blijven, slaagden erin het proces te verbeteren, ondanks de financiële inspanningen van de Argentijnse spits, die bereid was zijn salaris te halveren en met vijf seizoenen te verlengen, volgens aan de Spaanse pers.

READ  D1 - OL voor dames verslaat Bordeaux en wint de finale tegen Paris Saint-Germain
Lees ook (in 2020): Lionel Messi geeft zijn wens om te vertrekken op en blijft trouw aan Barcelona

De Six Ballon d’Or-spits, die net de Copa America won met Argentinië, werd de speler met de meeste wedstrijden gespeeld voor Barcelona dit seizoen, voordat Xavi 767 wedstrijden speelde.

Dit verwoestende herstel ten opzichte van een van de grootste spelers uit de geschiedenis zal waarschijnlijk de transfermarkt en de professionele pers ontwrichten. Afgelopen zomer zorgden de vertrekambities van Messi al voor een lange reeks, maar de speler besloot uiteindelijk toch in Catalonië te blijven, ondanks de belangstelling van de pers vanuit Paris Saint-Germain of Manchester City.

De wereld met AFP