Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bagnaia moet voor de vakantie worden beveiligd

Bagnaia moet voor de vakantie worden beveiligd

De Italiaanse leider in het MotoGP-wereldkampioenschap, Francesco Bagnaia, die in Duitsland naar de tweede plaats zakte achter de onstuitbare Jorge Martin, zal zijn nieuwe Spaanse runner-up in de Grand Prix van Nederland dit weekend voor de zomerstop uit het algemeen klassement halen.

Na zeven ronden heeft “Peco” Bagnaia (Ducati) slechts 16 punten voorsprong op de dreiging “Martinator” (160 punten tegen 144 punten), die afgelopen weekend de hoogste punten (37) had vanaf de Sachsenring (37). Het stuur van zijn Ducati-Pramac.

Om met een gerust hart op vakantie te gaan, weet de huidige wereldkampioen wat hem te doen staat: “voor aanvang van het tweede deel van het seizoen (…) is het noodzakelijk om (zijn) positie op de ranglijst te consolideren (…) ) erg moeilijk”.

Na terugkeer in Silverstone (Groot-Brittannië) wacht de coureurs begin augustus een marathon. Met de Oostenrijkse GP half augustus, Catalonië, San Marino en India in september en Japan begin oktober, zullen de coureurs twee “triple headers” (drie races in drie weken) in zeven weken voortzetten.

Maar tot die tijd streeft Bagnaia ernaar zijn prestatie van vorig jaar te herhalen in de “kathedraal” van de motorsnelheid, zoals het circuit van Assen de bijnaam “(een van zijn) favoriete circuits” heeft gekregen. zijn handen.

– Een eerste Zarco? –

Afgezien van de Nederlandse “Kathedraal” heeft niemand twee keer op rij gewonnen sinds de Italiaanse legende Valentino Rossi (2004 en 2005).

De Fransman Johan Sarko viert zijn derde plaats tijdens de Italiaanse GP op het circuit van Mugello op 11 juni 2023 / AFP/Archives

Achter Bagnaia zijn vrijers in overvloed, behalve George Martin. Te beginnen met de Italiaan Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), die ooit het kampioenschap leidde, maar een grote verliezer was op het Duitse evenement, waar hij degradeerde naar de tweede plaats overall.

READ  Politiek drama kost tijd in Nederland | ஒடி

Johann Sarko (Ducati-Pramac), vierde in het kampioenschap (109 punten), scoorde zijn derde podium op rij op de Sachsenring. Dat gaf de Fransen hoop op de overwinning.

“Ik moet nog het een en ander aanpassen, maar uiteraard niet veel – we praten in tienden of honderdsten”, verzekerde de inwoner van Cannes voor de eerste overwinning in de eredivisie – waar hij zijn eerste overwinning op wacht. In 2017, onder de elite.

Hoe dan ook, het circuit van Assen wordt het toneel van een nieuwe broederlijke strijd tussen Ducati. Totdat de KTM’s van de Australiër Jack Miller en de Zuid-Afrikaan Brad Binder, die het sinds de start van het seizoen goed doen, het feest komen bederven…

– Onvoorspelbaar pad –

De Fransman Fabio Quartararo, de wereldkampioen van 2021, vervolgt een onrustig weekend op zijn Yamaha, zoals gebeurde in Duitsland op 16 juni 2023.

Met de andere Fransen op de grid, Fabio Quartararo en Marc Marquez – van wie aan het begin van het seizoen werd verwacht dat ze de belangrijkste rivalen zouden zijn voor kampioen Bagnaia – was de overwinning bijna buiten bereik.

Een jaar geleden landde hij als solide leider op het Bataafse terrein en Quartararo zit er nu ver naast, de schuld van een Yamaha die onder de concurrentie presteert. De wereldkampioen van 2021 staat momenteel 8e overall (57 punten).

Hij verkeert in een zeer kwetsbare toestand nadat hij deze week zijn teen brak bij een val tijdens het joggen in Amsterdam. Op donderdagmiddag gemaakte röntgenfoto’s toonden een gebroken teen aan. Volgens het persbericht van de MotoGP van donderdag zal hij vrijdagmiddag vroeg opnieuw worden gezien om de evolutie van de blessure te bepalen.

READ  Nederland | Negen maanden later leiden de onderhandelingen tot een regering

Zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez heeft twijfels over het rijgedrag van zijn onverstoorbare Honda. De Spanjaard had een vreselijk weekend in Duitsland, ontsierd door vijf crashes, waarvan de laatste ervoor zorgde dat hij zich enkele uren voor de start van de GP terugtrok uit het evenement.

“MM93” blijft echter op het circuit van Assen, waar hij in 2014 won, en zal samenwerken met de Spanjaard Iker Lecuona, die is opgeroepen om zijn geblesseerde landgenoot Joan Mir te vervangen.

Met elk van de laatste 12 edities een andere Pole Man te zien, is één ding zeker: iedereen zal zich moeten voorbereiden op het onverwachte in de “Kathedraal” van Assen.