Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Boeren lopen weg bij gesprekken over milieustrategie

Nederland: Boeren lopen weg bij gesprekken over milieustrategie

De crisis onder ogen gezienNederlandse landbouw Vanaf 2019 vroeg de Raad van State de regering om maatregelen te nemen om te verminderen Zware stikstofuitstoot.

Om dit te bereiken, Govt Marc Rutte Onder andere het resultaat Vermindert het aantal boerderijen en vee Omdat de afdeling verantwoordelijk is Over 50% stikstofuitscheiding.

Ondanks verschillende demonstraties en protesten van boeren schortten de Nederlandse autoriteiten het onderzoek op, maar stelden in juli 2022 een bemiddelaar aan om de discussies tussen de boerenorganisaties en de autoriteiten te vergemakkelijken. Maatregelen ter bestrijding van vervuiling. Om het vertrouwen in de landbouwwereld te herstellen, bood de regering een enveloppe van 7,5 miljard euro aan in ruil voor sluiting van boerderijen. Compensatie moet worden gegeven aan de boeren.

Overheidsregeling uitgebracht in september

Na enkele maanden van gespannen sfeer werden de onderhandelingen gestart door de nieuwe minister van Landbouw Bijt oedeem (ChristenUnie) bevel Zoek een deal De eerste was niet succesvol LTO (Landbouwfederatie) heeft besloten de tafel te verlaten.

De Nederlandse Boerenbond liet weten zich terug te trekken uit het kabinetsvoorstel Heel weinig dingen Voor boeren.

Bijt oedeem Zij gaat er van haar kant van uit dat a Een gemiste kans en spreekt van een “teleurstellende en betreurenswaardige conclusie”. De bal ligt nu uitsluitend bij de overheid, die hem moet inleveren Eigen hervormingsregeling landbouwsector In september.

Hoe ziet de toekomst van de landbouw in Nederland eruit?

“Hoe de toekomst van de landbouw in Nederland eruit zal zien, is een vraag die op dit moment nog niemand kan beantwoorden. Bij de LTO hopen we van harte dat minister Adema de goede elementen die we de afgelopen maanden aan de onderhandelingstafel hebben opgedaan niet zomaar weggooit. Uitgelegd Jacques van der TakVoorzitter LTOIn een filmpje.