Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maxima en Willem-Alexander van Nederland, de laatste reis van hun koninklijke trein

Maxima en Willem-Alexander van Nederland, de laatste reis van hun koninklijke trein

Elke week kiest The Royal Blog een foto van de week voor je uit. Deze vrijdag nemen we je mee naar het station van Antwerpen met Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander der Nederlanden.

Welke foto is dat?

De door ons geselecteerde foto is deze donderdag 22 juni 2023 gemaakt in het station van Antwerpen. We zien koningin Maxima en koning Willem-Alexander der Nederlanden leunend tegen het raam van de blauwe wagen, onderstreept door twee gele lijnen boven en onder. Hij is in kostuum en hij draagt ​​een grote frambooskleurige cape. Het koninklijk paar verlaat België na een driedaags staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde van België. En ze kozen ervoor om alleen met de Nederlandse Koninklijke Trein naar huis terug te keren.

Wat staat er achter deze advertentie?

Waarom hebben we deze foto gekozen?

Voor hun vertrek naar België werd aangekondigd dat de vorst van Nederland en zijn echtgenote niet per vliegtuig, maar per trein naar dit buurland zouden reizen. Dat ze op dezelfde manier zullen terugkeren. Niets bijzonders, behalve dat het de laatste reis markeert van de Nederlandse koninklijke trein, gereserveerd voor 160 jaar geleden: om de vorst en zijn familie in Nederland te vervoeren, hetzij per officiële of persoonlijke trein naar het buitenland. Opzetten, evenals staatshoofden, koningen of niet, die het koninkrijk bezoeken.

Deze koninklijke trein kende natuurlijk vele uitvoeringen, want hij werd in 1864 in omloop gebracht voor de weduwe van koning Willem II, Anne Paulona. De laatste, in ontvangst genomen door koningin Beatrix, dateert uit 1993. Het volstaat te zeggen dat de twee wagens hun langste tijd hebben gehad. Om aan de nieuwe veiligheidsnormen te voldoen, moeten ze veel geld uitgeven. In overleg met Koning Willem-Alexander besloot de NS (Nederlandse Spoorwegen), die deze koninklijke trein exploiteerde, om hem een ​​welverdiende rust te gunnen in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dus de volgende keer dat u koningin Máxima en haar koninklijke familie op een treinreis ziet, is dat in een gewone trein… door gewone Nederlanders.

READ  Nederland heeft $ 1,4 miljard veiliggesteld achter het windenergieproject in Dublin in verband met plannen om zijn kolencentrales te sluiten.