Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Auxerre en Saint-Etienne vierden geen feest, Valenciennes degradeerde officieel en Bordeaux werd niet gered

Auxerre en Saint-Etienne vierden geen feest, Valenciennes degradeerde officieel en Bordeaux werd niet gered

Koploper Auxerre in de Tweede Klasse werd zaterdag in een gekke wedstrijd met 4-3 verslagen door Quevilly Rouen. De nummer twee Saint-Etienne had op zijn beurt een slechte middag in Ajaccio (2-0) tijdens de tweeëndertigste dag, wat ertoe leidde dat Valenciennes degradeerde naar de nationale divisie.

De Franse competitie gaat zijn laatste race in en Valenciennes is al gedegradeerd. Virginia daalde met 4-1 in het Hino Stadium tegen PAU (9e). Met nog zes dagen te gaan hebben de Noorderlingen nog maar 17 punten en kunnen ze niet meer vasthouden. Na 19 jaar in de eerste of tweede divisie speelt Valenciennes in de derde divisie. De afsluiting van een seizoen waarin het enige zonnestraaltje de trip naar de halve finales van de Franse beker was.

Aan de andere kant van de tafel kende Auxerre ook een slechte avond in de voorlaatste QRM. Maar Auxerre behoudt een voorsprong van zeven punten aan de top. AJA werd verrast door een doelpunt van Khalifa Koulibaly (8e plaats), alvorens te reageren dankzij Gauthier Hine (31e plaats) en Ado Onayewu (58e plaats). Maar Balthazar Pierret (66) en Mamadou Camara (90+2) brachten de Noormannen weer op voorsprong. Onayo dacht het punt uit de gelijke stand te kunnen redden (90+5) toen een fout van Aissa Soumare werd afgekeurd, want hij bood een zeer goed geplaatste vrije trap aan die Baba Ndiaja Yade naar de bodem stuurde (90+10).

Het einde van de Stefanoise-serie

De ongeslagen reeks van acht wedstrijden van de Groenen eindigde in Ajaccio (2-0) aan het einde van een wedstrijd die werd gekenmerkt door controversiële scheidsrechterlijke beslissingen. Ze zouden hun plaats op de tweede plaats kunnen verliezen aan Angers als ze maandag naar Grenoble afreizen.

READ  Rally raid: Dakar op alle schermen!

ASSE kende eerst een strafschop toe, die werd omgezet door Christopher Ibaye (17), voor een handsbal in het strafschopgebied van Benjamin Bouchwari, die de bal met zijn schouder wegwerkte. Stefano kreeg vervolgens een kopbal van Vidal (45+3) na een hoekschop. In de tweede helft stonden ze op tien na een zeer zware uitsluiting van Thomas Monconduit (84).

Laval, een andere Ligue 1-kandidaat, ging thuis met 3-0 onderuit tegen Annecy (15). De Tango's werden op de vierde plaats ingehaald door Paris FC, winnaars van Troyes (2-1) en vastbesloten om mee te doen aan de strijd om promotie. Een andere favoriet, Caen, versloeg Rowdies met 1-0 en gaat zijn avondrivaal op de zesde plaats voor.

Bordeaux begroet Ellis en maakt een buiging

Bordeaux (13e plaats) leed op eigen veld een zware 3-2 nederlaag tegen Bastia (14e plaats). Na het verwelkomen van hun spits Albert Ellis, die naar het veld kwam terwijl hij zijn herstel voortzette na een ernstig hoofdtrauma, waren de Gironde-fans snel teleurgesteld. De Corsicaanse ploeg, wiens assistent-coach oud-Bordeaux-speelster Liliane Laslandes is, kwam al snel op een 2-1-voorsprong en vocht zich terug tegen de rentree van Marin en Blanc.

Onderaan de ranglijst, vóór Valenciennes die al op de nationale positie staat en de voorlaatste QAR, verdiende Concarneau (18e plaats) een waardevol punt thuis tegen Amiens (0-0), in tegenstelling tot Troyes (17e plaats), dat verloor thuis tegen PFC (2-1). ) en Duinkerken (16) verloren thuis ook van Guingamp (1-0).

Belangrijkste artikelen