Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland – Frankrijk: nul doelpunten

Nederland – Frankrijk: nul doelpunten

Dit duurt al ongeveer een jaar. Sinds het doelpunt van Lionel Messi in de laatste WK-finale heeft Frankrijk geen doelpunt meer tegen gekregen in een officiële wedstrijd. De eerste vijf wedstrijden in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 werden allemaal gewonnen, waarbij de nul werd behaald door Mike Maigne of Bryce Samba. De reeks werd pas stopgezet door twee vriendschappelijke doelpunten in Duitsland (1-2 in september).

Afgezien van de kwalificatie, die officieel verzekerd is bij een overwinning op Nederland vrijdagavond maar waar geen twijfel over bestaat, kunnen The Blues zichzelf ten doel stellen het seizoen af ​​te sluiten zonder dat hun doelmannen de bal in het net krijgen. het netwerk. Ibrahima Konate was het daar woensdag op een persconferentie mee eens: “Ik hoop dat we niet tot het einde doorgaan. Dit is mijn doel als verdediger.” Als het ons lukt, stoppen we het aan het einde van de kwalificaties in een doos (glimlach). »

The Blues hebben nog drie wedstrijden te gaan – tegen Gibraltar en in Griekenland na de trip naar Amsterdam – om hun reeks tot het einde te verlengen. Ze zouden dan de eerste keuze worden om hun EK-kwalificatiecampagne te voltooien zonder een doelpunt te incasseren. In de editie van 1988 was Engeland dicht bij het bereiken van uitmuntendheid, voordat het in de 80e minuut van de laatste wedstrijd gebukt ging onder een Joegoslavisch doelpunt. Wat de kwalificatie voor het WK in de Europese zone betreft, hadden alleen Italië in 1974 en Engeland in 1990 gepresteerd, maar ze zaten in een groep van 4 teams (vergeleken met 5 teams voor de Blues).

READ  Ayew bederft de pret van Lorient, Straatsburg en Clermont heen en weer en geen doelpunt in Reims

Hij voegde eraan toe: Naarmate de wedstrijden vorderden, zeiden we tegen onszelf: waarom niet? »

“We hebben hier niet per se met de coach over gesproken, maar we weten zeker dat hij blij zal zijn als we dit doel kunnen bereiken”, gaf Aurelien Chouamini donderdag toe. Naarmate de wedstrijden vorderden, zeiden we tegen onszelf: “Waarom niet?” “We zorgen ervoor dat we de best mogelijke route hebben”, zei Didier Deschamps. Een hoog niveau gaat ook over defensieve effectiviteit, ook al is het in mijn ogen de keuze om het gevaarlijkst te zijn voor de tegenstander. »

Deze defensieve strakheid werd gevalideerd ondanks het feit dat er 36 schoten tegenkwamen, waarvan 11 op doel. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in enkele geweldige reddingen van Mike Maignan, of een Ierse kopbal in Dublin, of een Nederlandse strafschop in de heenwedstrijd. Hij zal vrijdag in Amsterdam ondanks de chaos aan optredens (William Saliba, Jules Kounde, Dayo Upamecano en Axel Disasi) in de verdediging goed moeten presteren.