Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ATP en ITF werken samen om Davis Cup te ontwikkelen

(Belga) De ATP, het bestuursorgaan van het professionele tenniscircuit voor mannen, de International Tennis Federation, de International Tennis Federation en Cosmos, de promotor van de competitie, hebben maandagochtend hun alliantie aangekondigd om de Davis Cup vanaf 2023 te ontwikkelen.

De kwalificaties en de slotfase van de Davis Cup, de meest populaire internationale tenniscompetitie sinds de oprichting in 1900, zullen een integraal onderdeel zijn van de ATP-kalender. Sterker nog, week 5, 37 en 47 van het programma van 2023 zijn voor hem gereserveerd. “Deze complementariteit moet spelers in staat stellen hun seizoen beter te plannen”, schreven de twee instanties in een gezamenlijke verklaring. Daarnaast kreeg de ATP twee zetels in de nieuwe Davis Cup-commissie. De twee instanties voegden toe: “Dit partnerschap moet strategische samenwerking mogelijk maken bij het beheren en ontwikkelen van concurrentie.” Deze Davis Cup-aankondiging komt slechts enkele dagen na de oprichting van een nieuwe gemengde competitie, de United Cup, die het seizoen 2023 in Australië zal openen, van 29 december tot 8 januari. Deze komst betekende ook het einde van de ATP Cup, een internationale competitie die zich al na drie jaar terugtrok. De laatste fase van de Davis Cup 2022, die nog steeds wordt bekritiseerd door sommige spelers nadat ze thuiswedstrijden hadden opgegeven ten gunste van de groepsfase, vindt plaats van 22-27 november in Malaga. Het zal Italië, de Verenigde Staten, Duitsland, Canada, Australië, Nederland, Kroatië en Spanje samenbrengen. België werd uitgeschakeld in de groepsfase en eindigde als laatste in hun groep achter Duitsland, Australië en Frankrijk (Belga).