Laurens Sweeck won de Maasmechelen, het einde van de veldritreeks voor Eli Iserbyt

(Belga) Lawrence Suek maakte een einde aan de dominantie van Eli Esserbit in de Wereldbeker Cyclocross door zondag in Massachillen de vierde ronde te winnen.

Alleen Swick won met 13 seconden voorsprong op de Nederlandse Europese kampioen Lars van der Haar. De winnaar van de Rondes van Waterloo, Fayetteville, in de VS, en Tabor in de Tsjechische Republiek, Eserbet moest als derde eindigen in 20 seconden. Wat betreft Michael Vanthornhout, op de vierde plaats met een tijd van 24 seconden, en Nils Vandeput, 5 met een tijd van 27 seconden, hij vervolledigde de leiding 5. In het WK-klassement staat Eserbet nog steeds aan de leiding met 145 punten, 23 punten achter Swick en de tweede plaats met 142 punten. Vanthourenhout staat derde met 94 punten. Bij de vrouwen volgde Fem Van Empel met haar vierde wereldbekerzege op rij. De Nederlandse won met 3 seconden voorsprong op haar landgenote Buck Peters. En voltooide de Nederlandse Sherine Van Anroe podiumtijd van 6 seconden. Laura Verdonchot eindigde als 18e en beste Belgische in 3:24. In het algemeen klassement behaalde Van Empel de eerste plaats met 160 punten, 72 punten hoger dan haar landgenote Denis Betsima (88). Celine del Carmen Alvarado staat derde met 87 punten. De vijfde van de 14 rondes van het WK vindt plaats op 13 november in Nederland, in Bixe-Bergen, een datum die op de kalender verschijnt. Het seizoen eindigt op 29 januari in Besançon, Frankrijk. (Belga)

READ  L'Expression: Sport - Belmadi is in verlegenheid gebracht