Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk speelt grote rol in UEFA-labs

Frankrijk speelt grote rol in UEFA-labs

Tussen de Champions League, de Europa League en de Europa League Conference belooft de Europese Week voor Franse clubs belangrijk te worden voor de UEFA-coëfficiënt.

Drie kritieke dagen of zo. Als Frankrijk gewend is aan de rand van de afgrond te zijn UEFA club coëfficiënten rankingDit seizoen, en vooral deze week, zou een enorme impact kunnen hebben op de toekomst van het Franse voetbal. In totaal zijn er nog zes clubs uit Frankrijk vertegenwoordigd tussen de Champions League (Parijs en Marseille), de European League (Monaco, Nantes en Rennes) en de European League Conference (Nice).

Sinds het seizoen 1999-2000 is de Champions League begonnen met 8 poules van 4 teams (32 clubs in totaal). Van de UEFA Champions League 2024-25 zal er slechts één toernooi zijn dat bestaat uit 36 ​​deelnemende clubs. Met deze oplossing heeft het vijfde land in de UEFA-coëfficiëntenranglijst (Frankrijk momenteel met 55.997 punten) geen twee teams, maar drie die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de Champions League. De belangrijkste concurrenten zijn de Nederlanders (6e plaats met 53.300 punten) en de Portugezen (zevende met 51.049 punten).

Champions League

In de Champions League zijn er twee verschillende paden voor de twee concurrerende clubs. Paris Saint-Germain is al gekwalificeerd voor de Ronde van 16. Aan de andere kant moet Marseille dinsdag (21.00 uur) zeker winnen van Tottenham om hun avontuur voort te zetten. OM heeft hun lot aan hun voeten. Een waardevollere overwinning, zoals in dezelfde groep, Sporting Portugal, bij een overwinning of een gelijkspel tegen Frankfurt, kwalificeert zich voor de achtste wedstrijd.

READ  Werelden van gymnastiek | Simone Biles domineert de kwalificatiewedstrijden

Europese Liga

Ook in de European League kunnen alle Franse clubs dat geloven. Monaco en Nantes kunnen de tweede plaats in hun groep pakken. Donderdag ontvangt Monaco de Rode Ster uit Belgrado en reist het team van Nantes af naar Olympiacos. Maar het is Rennes die deze week de meeste punten naar Frankrijk kan brengen.

In de European League voegt het team dat als eerste eindigt in zijn groep vier extra punten toe aan de UEFA-coëfficiënt in zijn land. Een situatie die mogelijk zou zijn sinds vorige week, toen Rennes eerder een 3-0-voorsprong nam tegen Fenerbahçe Gevangen door score (3-3). De mannen van Geneseo zullen de eerste plaats in hun groep innemen als ze Larnaca verslaan en de Turken laten vallen tegen Dynamo Kiev.

Noodzakelijke overwinningen, aangezien de directe tegenstanders van de Fransen ook een grote rol spelen in C3. Aan de Portugese kant kan Braga nog steeds hopen op een tweede plaats in hun groep. Ook in Nederland hoopt Feyenoord het avontuur voort te zetten. PSV heeft zich al gekwalificeerd, maar zou als eerste in de groep kunnen eindigen als ze Bodeau/Glimt en Arsenal tegelijkertijd verslaan.

Conferentie Europese Liga

Latifa is de meester van haar lot. Bij zonsopgang op de laatste dag van de Europa League-conferentie waren de Aiglons de leiders van hun groep (geassocieerd met Partizan Belgrado). Ze reizen naar Keulen (dat ze ook hopen te winnen om zich te kwalificeren) om hun kwalificatie te valideren. Net als in de European League levert de eerste plaats in de poule extra punten op, twee punten dit keer. AZ Alkmaar, de Nederlandse club, die zich al plaatste voor de rest van de competitie, wordt eerste als ze niet verliezen van Dnipro-1. Merk op dat er geen Portugese club is in C4.

READ  Pedaalrijden in sneeuwbrij, een verloren kunst