Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Asielaanvragen dicht bij niveau van 2015 – EURACTIV.com

Asielaanvragen dicht bij niveau van 2015 – EURACTIV.com

De Nederlandse immigratiedienst moet nog reageren op bijna 30.000 mensen die asiel hebben aangevraagd, een vertraging tijdens de migratiecrisis van 2015, hoewel het aantal verzoeken veel lager is dan toen.

Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (NaturalisatieIND) verwerkt momenteel 29.460 asielaanvragen, slechts 180 minder dan het aantal achterstallige aanvragen na het hoogtepunt van de migratiecrisis in 2015, zo blijkt uit de gegevens.Eurostat. In 2015 ontving Nederland gemiddeld 10.000 verzoeken per maand, meer dan nu het geval is.

“Hoe langer asielzoekers moeten wachten, hoe meer plaatsen er nodig zijn [dans les centres] Huis “Dat zegt Martijn van der Linden, woordvoerder van VluchtelingenWerk.

“Het is crisis na crisis, want de achterstand nadert een nieuw record als het opvangcentrum overvol is.”hij voegde toe.

Nederland probeert de toestroom van asielzoekers het hoofd te bieden. Op 26 augustus zei premier Mark Rutte: “schaamte” Problemen in het asielverwerkingscentrum van het land toen Artsen Zonder Grenzen (AZG) een team stuurde om te voorzien in de medische behoeften van migranten.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (Volkspartij voor Vrijheid in de democratieVVD), dhr. Onder aanvoering van Rutte is de kwestie verdeeld.

Op 22 augustus hebben VVD-politici, verantwoordelijk voor het asielbeleid, dhr. Ze schreven een brief aan de landelijke politici van de partij, onder wie Rutte en staatssecretaris Erik van der Burgh.

In de brief eisen ze dat het nieuwe opvangbeleid, dat gemeenten dwingt asielzoekers op te nemen, wordt losgelaten.

De regering heeft onlangs haar inspanningen opgevoerd om asielzoekers op te vangen. Op 21 september arriveerde het cruiseschip Silja Europa, dat in februari plaats moet bieden aan 1.000 asielzoekers, in Velsen-Noord.

READ  Nederland: Rutte slaagde er niet in het vertrouwen van het parlement te winnen, maar ontsnapte aan censuur

“Iedereen die verblijfsrecht heeft, heeft alle rechten en plichten die verbonden zijn aan volwaardige deelname aan en integratie in onze samenleving”Koning Willem-Alexander sprak vorige week tijdens zijn jaarlijkse toespraak in Brinjestad over de situatie.