Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron komt maandag 30 januari naar Nederland voor een ontmoeting met premier Rutte.

Via Le Figaro met AFP

Geplaatst Upgrade

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Emmanuel Macron begroet journalisten terwijl ze wachten op gasten in het Elysee-paleis in Parijs, Frankrijk op 25 januari 2023. GONZALO FUENTES / REUTERS

De Franse president Emmanuel Macron brengt op maandag 30 januari een bezoek aan Den Haag voor een ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte. 9 en 10 februari Europese Raad in BrusselDat maakte het Elysée op donderdag 26 januari bekend.

Inclusief intervieuwVooral op die dag Steun Oekraïne in het aangezicht van Russische agressie en versterking van het industriebeleid van de EU“, merkte de Franse president op.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Europa versus Amerika

Emmanuel Macron heeft sinds zijn bezoek aan Washington begin december gemanoeuvreerd om de Europese Unie ervan te overtuigen in te stemmen met een krachtige reactie op een enorm plan van de VS voor klimaatverandering van $ 420 miljard. Parijs wil dat Europa op een gelijk speelveld speelt.

“Lees verder – Het Frans-Duitse paar: een onmisbare groep voor de EU

Hij heeft al geprobeerd om de Spaanse en Duitse regeringsleiders, Pedro Sánchez en Olaf Scholz, bij elkaar te krijgen, hoewel de mate van overeenstemming, met name over de belangrijkste kwestie van Europese financiering, nog moet worden beoordeeld.

Emmanuel Macron zal naar Nederland reizen in de aanloop naar een nieuwe dag van sociale mobilisatie tegen zijn controversiële pensioenhervorming, die op 19 januari voor het eerst tussen de een en twee miljoen mensen in Frankrijk op straat bracht. Hij zal samen met Mark Rudd een persconferentie houden.


wil Verder – Armenië: wat wil Macron echt doen?

READ  Prinses Amalia in Sabah om haar eerste reis naar het Caribisch gebied af te ronden