Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Argentinië 4, Duitsland 2 … 5 teams hebben het grootste aantal overwinningen in de geschiedenis van het WK behaald

Argentinië 4, Duitsland 2 … 5 teams hebben het grootste aantal overwinningen in de geschiedenis van het WK behaald

Elk voetballand ter wereld droomt ervan om de FIFA Wereldbeker te winnen. Deze wedstrijd, die door meer dan een miljard mensen op de grote blauwe planeet wordt bekeken, is verreweg het grootste evenement ter wereld. Het winnen van de Gold Cup is het bereiken van onsterfelijkheid in het wereldvoetbal.

Het winnen van het toernooi, dat om de vier jaar wordt gehouden, is makkelijker gezegd dan gedaan. Sinds de start in 1930 hebben slechts acht landen het gewonnen en minder hebben het van begin tot eind gedomineerd.

Met nog drie dagen te gaan tot de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar, kijken we naar de teams die het toernooi met ijzeren vuist regeerden. Dit zijn de vijf teams met de meeste overwinningen in de geschiedenis van de FIFA Wereldbeker:

#5 Frankrijk – 34 overwinningen

Titelverdediger Frankrijk heeft een record van 34 overwinningen en 13 gelijke spelen in de geschiedenis van de FIFA Wereldbeker. Ik heb dus 115 punten verzameld sinds de start van het toernooi in 1930.

Frankrijk heeft tot nu toe in drie FIFA World Cups gespeeld. Het speelde zijn eerste editie in 1998. Gedreven door Zinedine Zidane versloeg Frankrijk Brazilië met 3-0 in de finale in Stade de France.

Acht jaar later bereikte Frankrijk opnieuw de WK-finale. Zidane is opnieuw de ster van het toernooi, maar deze keer eindigt het in een kwelling. Hij beëindigde zijn professionele carrière met een regelrechte rode kaart, na een gril op de Italiaan Marco Materazzi in de finale. Les Bleus verloor uiteindelijk met 5-3 (1-1 na verlenging) van Italië na strafschoppen in Berlijn, Duitsland.

READ  Analyse Laurent Hess: 'Dopraz zette Khazari eindelijk in zijn beste rol'

Twaalf jaar na het spelen van hun tweede WK-finale heeft Frankrijk opnieuw het grootste podium bereikt. Ze versloegen Kroatië met 4-2 in de finale en wonnen zo hun tweede FIFA Wereldbeker in Rusland.

#4 Argentinië – 43 overwinningen

Diego Maradona met het WK |  Krediet: FIFA Wereldbeker

Tweevoudig wereldkampioen Argentinië heeft tot nu toe 43 wedstrijden gewonnen en 15 keer gelijk gespeeld in de FIFA World Cup, waarmee het totale aantal punten op 144 komt.

Argentinië, een land dat bekend staat om zijn brede speelstijl en voetballers van wereldklasse, speelde in de eerste editie van het toernooi in hun eerste FIFA Wereldbekerfinale. Helaas voor de Albiceleste slaagden ze er niet in om Uruguay te verslaan in de finale en verloren ze met 4-2 in het Centenario.

Het eerste WK-succes van Argentinië dateert uit 1978. Toen het op eigen bodem werd gespeeld, versloeg Argentinië Nederland met 3-1, waarmee het de verschrikkingen van de nederlaag van 1930 overwon.Acht jaar later hielp de magie van Diego Maradona Argentinië om hun tweede WK te winnen. Ze versloegen een van de beste teams van het toernooi, West-Duitsland, met 3-2 in de finale in Mexico.

#3 Italië – 45 overwinningen

Italië finale tegen Frankrijk - WK 2006

Europees kampioen Italië, dat zich niet kwalificeerde voor het WK 2022 in Qatar, heeft tot nu toe 45 FIFA World Cups gewonnen. Ze speelden ook 21 wedstrijden gelijk, wat hun puntentotaal op 156 bracht.

Italië heeft het WK vier keer gewonnen sinds 1930. Hun eerste overwinning was in de tweede editie van het toernooi, in 1934. De Azzurri versloegen Tsjechoslowakije met 2-1 in de finale in het Stadio Nazionale in Rome. Vier jaar later verdedigden ze met succes hun titel, dit keer door Hongarije met 4-2 te verslaan in de finale in Frankrijk.

READ  Al-Guiri zorgde voor een echt pareltje, want Rennes kwam op het einde van de eerste helft op voorsprong

Italië heeft 44 jaar moeten wachten op hun derde WK. In 1982 versloegen ze Duitsland met 3-1 in de finale in Madrid, Spanje, waarmee ze na Brazilië het tweede land werden dat drie Wereldbekers won. De laatste WK-overwinning van Italië ging in 2006 ten koste van Frankrijk. Ze versloegen Italië met 5-3 (1-1 na verlenging) na strafschoppen in Berlijn, Duitsland.

#2 Duitsland – 67 overwinningen

Duitsland - Argentinië: Finale FIFA Wereldbeker Brazilië 2014

Duitsland, een van de meest solide teams in de voetbalgeschiedenis, heeft 67 FIFA World Cup-wedstrijden gewonnen. De viervoudig wereldbekerwinnaars speelden 20 keer gelijk, waarmee hun totaal op 221 punten kwam.

Voorafgaand aan de eenwording had Duitsland drie Wereldbekers gewonnen. Hun eerste WK-overwinning dateert van 1954. West-Duitsland versloeg een vurig Hongaars team met 3-2 in de finale in Zwitserland. De Duitsers moesten 20 jaar wachten voordat ze het volgende WK wonnen. In 1974 versloeg West-Duitsland Nederland nipt met 2-1 om hun tweede WK te winnen voor hun thuisfans in München.

Zestien jaar later won de BRD hun derde Wereldbeker door Argentinië met 1-0 te verslaan in de finale in Italië. De laatste overwinning voor Duitsland dateert van 2014, toen een doelpunt van Mario Götze in blessuretijd Argentinië (1-0) blesseerde in Brazilië.

#1 Brazilië – 73 overwinningen

Brazilië viert het winnen van het WK 2002

Reclame