Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spelers “Blind” over de kwestie van migrerende werknemers

Spelers “Blind” over de kwestie van migrerende werknemers

De Nederlandse spelers ontmoetten elkaar en wisselden een paar ballen uit met de arbeidsmigranten die donderdag in Doha door de organisatie van het WK 2022 waren uitgekozen om te laten zien dat ze niet “blind en doof” zijn, aldus hun aanvoerder, Virgil van Dijk.

“Het is duidelijk dat we niet blind of doof zijn, we zien het nieuws van wat er gaande is. Voor ons is het positief om een ​​mening te vormen en mensen te leren kennen. Het is niet makkelijk, maar voor ons was het belangrijk. ‘ zei de verdediger van ‘Oranje’ na deze ontmoeting.

Twintig arbeidsmigranten, geselecteerd in het kader van een programma onder toezicht van Qatarese organisatoren, voegden zich bij de Nederlanders aan het einde van hun opleiding aan de Universiteit van Doha. Ze werden begroet door de spelers en coach Louis van Gaal en bespraken kort wat selfie-tijd voor de doelen van de pers.

Vervolgens werden er kleine wedstrijden georganiseerd die de Nederlandse sterren en de gasten van de dag bij elkaar brachten.

“Persoonlijk had ik ze graag zonder camera’s ontmoet. Maar het was leuk om ze te ontmoeten en een beetje te leren kennen, maar we hadden natuurlijk geen tijd om lang te praten (…), voordat we richten ons nu volledig op het voetbal”, aldus Liverpool.

Qatar is het doelwit geweest van kritiek over de behandeling van migrerende werknemers die op de locaties voor het WK 2022 werken.

Officieel zijn er drie doden gevallen in acht WK-stadions. Uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie bleek dat in 2020 50 werknemers zijn omgekomen bij werkgerelateerde ongevallen en dat nog eens 500 ernstig gewond zijn geraakt. De Internationale Arbeidsorganisatie constateert echter tekortkomingen in het volkstellingssysteem en merkt op dat hun aantal hoger zou kunnen zijn.

READ  Thibaut Lesquoy, terug bij Virton: "Ik wilde heel graag terugkomen"

Begin november herwon de KNVB haar “relevantie”: “Na het WK wil de FA trots zijn op twee dingen: de prestaties van het Nederlands elftal op het terrein en de blijvende verbetering van de situatie van arbeidsmigranten. in Qatar’, zei secretaris-generaal Jeges de Jong in een verklaring.

Engeland heeft donderdag ook een delegatie van migrerende werknemers ontmoet in het kader van hetzelfde proces. Volgens de FIFA moeten de selecties van de Verenigde Staten en Argentinië hetzelfde doen tijdens de competitie, die zondag begint.

Nederland, dat in de Qatari-groep zit, start zijn ploeg maandag tegen Senegal.