Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Achter Ajax-OM woedt een strijd tussen Nederland en Frankrijk op de UEFA-index

Achter Ajax-OM woedt een strijd tussen Nederland en Frankrijk op de UEFA-index

De Fransen en Nederlanders strijden om de vijfde plaats in de UEFA-coëfficiënten. De grote uitdaging is het vermogen om in de periode 2025-2026 zeven vertegenwoordigers op het Europese toneel te krijgen.

De poster van de eerste dag van de Europa League, de wedstrijd Ajax-Olympique, symboliseert ook de wedstrijd tussen Franse en Nederlandse clubs om de vijfde plaats in de UEFA-coëfficiënt, waardoor zeven vertegenwoordigers in 2025-2026 op het Europese toneel kunnen worden betrokken.

Als deze confrontatie – die vaak uitmondt in een drievoudige botsing met Portugal – voorgaande seizoenen al in beroering heeft gebracht, krijgt het vandaag een nieuwe betekenis: Frankrijk bevindt zich onmiddellijk in een slechte positie, terwijl de nieuwe formule van de Champions League hen zou kunnen garanderen Promotie. Aan vier deelnemers aan optochtwedstrijden, te beginnen in 2024.

Door het verlies van Alkmaar tegen West Ham in de halve finales van de Europa League afgelopen mei behield de Franse Liga eind vorig seizoen de vijfde plaats in de index, die bepalend is voor het aantal Europese tickets voor haar clubs. In 2024-2025.

Ga weer op het goede spoor

Volgend jaar, om het nieuwe format van C1, C3 en C4 in te luiden, met een minitoernooi dat de groepsfase vervangt, zal Frankrijk drie directe Champions League-kwalificatiewedstrijden hebben en één kwalificatie voor de derde kwalificatieronde, twee. In de European League en één in de European Conference League.

maar daarna? De UEFA-coëfficiënt is de afgelopen vijf seizoenen berekend, en Frankrijk heeft het voordeel van zijn goede Europese vorm van 2018/19 verloren en is deze zomer naar de zesde plaats gezakt, nog voordat Marseille in de derde kwalificatieronde van de Champions viel tegen Panathinaikos. Competitie.

READ  De Amerikanen herwinnen de Ryder Cup

Aan het begin van de week, voordat de hoofdrondes van de drie competities werden hervat, bedroeg het totaal aantal punten 52.331 punten, vergeleken met 55.100 voor Nederland, met zes vertegenwoordigers in de competitie vergeleken met vier voor Nederland – een voordeel dat moet worden in perspectief geplaatst, aangezien de verzamelde punten worden gedeeld door het aantal clubs dat is vertegenwoordigd.

Als Franse clubs er niet in slagen de situatie te verhelpen, zullen ze hun zevende vertegenwoordiger op het Europese toneel in 2025-2026 verliezen en zullen drie teams zich kwalificeren in de C1 (twee rechtstreeks en één in de voorronde) en twee in de Europese League (één van hen één). in de voorronde) en één in de European League.