Lille wint vanaf het begin van Olympia Ljubljana in de Europa League

Wedstrijd: 2-0

Vier dagen na hun spannende gelijkspel tegen Rennes (2-2) in het toernooi toonde Lille voor het eerst in de European Conference League een betere controle – lichtjes – tegen het nederige Olympia Ljubljana (2-0). Nog niet alles is perfect geweest, verre van dat, maar de ploeg van Paulo Fonseca is erin geslaagd vrij gemakkelijk succes te boeken. Het is niet altijd zijn sterkste punt.

Zoals zo vaak kreeg LOSC de voet aan de bal, domineerde en creëerde talloze kansen. Maar de oplossing moest komen uit een strafschop die Hakon Haraldsson slecht nam (41) en Jonathan David (43) zich zonder kleerscheuren bekeerde, ook al had hij in de wedstrijd ervoor en erna weinig succes. (zie hieronder).

Bij rust spraken de statistieken voor zich: 64% van het balbezit van Lille, 1,86 x 0, 8 schoten (waarvan 5 op doel) naar nul… De tweede helft kwam neer op management, soms kwetsbaar, met een vrijwel onschadelijke tegenstander En van de ploeg uit Rijsel dezelfde hoeveelheid incompetentie in het laatste gebaar, totdat Youssef Yazji na een omgekeerde fout uiteindelijk het punt scoorde aan het einde van de blessuretijd (90 + 4).

Speler: David staat stil

Ja, Jonathan David scoorde woensdag opnieuw, zijn vierde wapenfeit van het seizoen (alle competities), maar afgezien van zijn penaltygoal (43e) maakte de Canadese spits een grote fout bij het uitspelen van de wedstrijd. Zijn eerste schot, vanaf de derde minuut, vond de doelman en het tweede raakte de paal (12), waarna hij twee kopballen op een zeer goede positie miste (30, 32).

De rest was voor hem niet vruchtbaar (54, 59), hoewel hij vaak opviel en niet op zijn inspanningen bezuinigde. Net als zijn team tenslotte. ‘Er zijn dingen die gecorrigeerd moeten worden, maar dat hoort bij het spel’ Hij reageerde live op RMC Sport. Persoonlijk ben ik blij maar niet tevreden, want ik heb veel kansen en ik mis er maar één…”