Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

50m zilveren medaillewinnaar Florent Manaudou, dressel onaantastbaar op Olympische Spelen in Tokio

Florent Maunudu won zondag (21,55) de zilveren medaille op de 50 meter. De Fransman werd verslagen door de Amerikaan Caeleb Dressel (21.707), en is zeker onaantastbaar. Bruno Fratos uit Brazilië pakte brons (0’50).

Olympisch kampioen meer dan 50 meter in Londen in 2012, daarna zilver op de Spelen van Rio in 2016, Florent Manaudou werd de enige zwemmer die een driedubbele medaille won op deze afstand om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 1988.

Na in een hitte van 21″ 65″ te hebben gezwommen, verbeterde de Fransman zijn tijd en naderde hij zijn beste prestatie van het jaar (21″ 53). Dressel verbeterde het Olympisch record.

Slechts één Franse medaille in Tokyo

Nadat hij in het voorjaar van 2019 met pensioen ging als zwemmer, won Marseille zijn weddenschap. Sinds het begin van het seizoen is hij echter conservatief. In mei werd hij vijfde op het EK in Boedapest. De volgende maand werd hij verslagen door Maxime Gross in de finale van de Franse kampioenschappen.

De zilveren medaille van Florent Manaudou verhindert de Franse zwemmer om als fan terug te keren naar Japan. De laatste keer dat Franse zwemmers zonder medailles terugkeerden van de Olympische Spelen was in 1996. Manudu’s geld spaart eer.

READ  Voetbal: Real Madrid wint El Clasico. Liverpool beledigt Manchester United. OM en Parijs zonder doel - rts.ch