100m-finale nadert, Frans team met goud, Franse basketballers schieten Italië in kwartfinales … Ga vandaag verder in Tokio

Het Franse team won de gouden medaille op het Russische Olympisch Comité, de vijfde titel voor de Franse delegatie in Tokio.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Een niet te missen evenement van de Spelen, de finale van de 100 meter voor mannen, volgt op zondag 1 augustus vanaf 14.50 uur. Usain Bolt, bijgenaamd voor de laatste drie Olympische Spelen, krijgt een opvolger, die een Amerikaan zou kunnen zijn. In tennis is Alexander Zverev de nieuwe Olympisch kampioen na een eindoverwinning op twee sets tegen Karen Khachanov.

Aan Franse zijde werden de Foil-spelers gekroond tot Olympisch kampioen tegen de Russen aan het einde van een gecontroleerde finale, en de handbalsters werden voor het eerst in deze wedstrijden verslagen door Noorwegen (32-29). Mélanie De Jesus Dos Santos, opgesteld in de finale van de asymmetrische staven, verdiende niet de eerste Franse gymnastiekmedaille op deze Olympische Spelen en werd zesde.

READ  IAAF Wereldkampioenschappen - Naomi van den Broek mist energie in haar homerun