Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brest versloeg Mallorca in een vriendschappelijke wedstrijd

Hoe ingewikkeld zijn de voorbereidingswedstrijden van Stade Brestois! In hun zesde editie, voor bijna 4.000 aanwezigen in het Stade Francis Le Ble, werden de artiesten deze zondag opnieuw verslagen tegen Mallorca (1-2), dat promoveerde naar de Spaanse competitie, die een week later wordt hervat. de Franse Liga. .

Ze wonnen dus maar in één ontmoeting, tegen Blabenik (4-2), de bewoner van Nationaal 2… Naast de resultaten (1 gelijkspel, 4 nederlagen, anders) is de inhoud zorgwekkend, tussen een verdediging die heel gemakkelijk te struikelen (14 tegendoelpunten), een stotterende beweging en een aanval zonder normen.

Wederom moesten de Britten hard rennen achter de score, zoals vaak achteraan het geval is. Ze bezweken aan een strafschop, na het late vertrek van Gaultier Larsonor uit Jordi Mbula, voormalig Monaco, bovendien spectaculair. De regel werd van kracht veranderd door Salva Sevilla (11).

De verwachte en waargenomen reactie was opmerkelijk getint met de bres van Ervin Cardona, hoe genereus ook (25, 37) en de afwezigheid van Steve Mooney (kruk), het belangrijkste steunpunt, gevoeld.

Tijdens een tweede periode die werd onderbroken door Spaanse veranderingen en meer spanningen, en dus botsingen (vechten zelfs in de laatste minuten), liet Brestois de bal aan hun tegenstander over. Hij liet ze zich tegen hen ontwikkelen en de gelijkmaker maken, nadat een bal werd teruggevonden door doelman Baqbella en werd overgedragen aan Romain Vivre, die van dichtbij en van links scoorde (63e plaats).

Het is duidelijk dat Stade Brestois zich moet versterken, vooral in het ruggengraatgewricht, met minstens een centrale verdediger en een centrale middenvelder en een spits, vooral omdat Gaëtan Charbonnier aan de start staat (Auxerre, L2).

In de hoop Faivre niet te verliezen. Hij moet in ieder geval aanwezig zijn bij de eerste wedstrijd van L1, op zaterdag 7 augustus (17 uur), in Lyon … voor de recepties van Rennes en PSG.